Fjordliste kæmper mod borgmester

Torsdag aften fik Ringkøbing-Skjern en ny politisk liste, Fjordlisten.

I Ringkøbing-Skjern kommune sidder venstre tungt på magten, og i folkemunde hedder det, at borgemesteren reelt vælges af venstres medlemmer.

Fjordlisten, der blev stiftet torsdag aften, kæmper for at venstres borgmester, Iver Enevoldsen, i fremtiden skal have knap så meget indflydelse, som han har i dag.

- Vi føler egentlig ikke, at han er så god en repræsentant for Ringkøbing-Skjern Kommune. Vi føler ikke, han er dynamisk og proaktiv, som vi gerne ville have, en borgmester skulle være, siger en af stifterne, IT-chef Jan Holm Rasmussen fra Videbæk.

Op ad bakke

Fjordlisten stiller op til kommunalvalget i Ringkøbing-Skjern den 19. november. Det kræver blot 25 stillere, og det regner folkene bag ikke bliver et problem at skaffe.

Til gengæld erkender Fjordlisten, at det bliver noget af en kamp, at vælte venstreborgmesteren af pinden, eller bare rykke lidt ved venstres massive flertal.

- Det er kraftigt op ad bakke, men hvis ingen gør forsøget, så sker der ikke noget, siger Jan Holm Rasmussen fra Fjordlisten til tvmidtvest.dk

Borgermøder

Medlemmerne af Fjordlisten dækker bredt i det politiske landskab, lige fra SF til konservative. Og de vil da heller ikke bindes op på en bestemt partipolitik. Jan Holm Rasmussen har selv en fortid i Det Radikale Venstre og har tidligere været kandidat til byrådet.

Fjordlisten vil nu holde fire borgermøder, hvor de politiske visioner, handlinger og holdninger bliver præsenteret.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Politik.