Fisker tager stormen med ro: Det skal nok gå

Meteorologerne venter vindstød af stærk storm og høj vandstand, men fiskerne venter ikke de store problemer i havnene.

Fiskeskipper Kurt Adsersen, Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Et kraftigt blæsevejr er på vej ind over det midt- og vestjyske.

Vejrudsigten fra DMI melder om stedvis stormende kuling langs vestkysten med vindstød af stærk storm i de sene aftentimer.

Dertil kommer, at der varsles forhøjet vandsted langs den jyske vestkyst med over to meter over normal vande.

Fiskerne i havnene på vestkysten har for længst taget deres forholdsregler. De har sørget for at fortøjre bådene ekstra godt, så de ikke rykker sig løs.

- Det er ikke så sjovt at skulle ud og redde en båd, der har rykket sig løs med under en storm. Den kan drive over i andre både, så det er vigtigt at få den fortøjret ordentligt, forklarer fiskeskipper Kurt Adsersen fra Hvide Sande. 

Læs også Sne afløst af slud og tøvejr

Ved 18.30-tiden blev der målt vindstød på 20 meter i sekundet i Hvide Sande. Det svarer til hård kuling. Vinden ventes at tiltage i løbet af aftenen, men Kurt Adsersen tager alligevel situationen med ro. Fiskerne på vestkysten er vant til kraftig blæst.

- Vindhastigheden bliver ret høj, så det kan godt rykke noget i bådene, men det bliver ikke så lang en periode, så det skal nok gå, siger han. 

Og den høje vandstand bliver heller ikke noget problem, siger han. 

- Vandet kigger lige op på kajen i et par timer. Det er ikke specielt alarmerende. Det sker tit.

Den kraftige vind kan dog også give problemer længere inde i landet. DMI oplyser, at vindstød af stormstyrke betyder, at tagsten kan blæse ned, træer kan vælte og store grene knække.

Vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at politiet følger situationen, men umiddelbart ser det ikke ud til, at ordensmagten skal gå i et forhøjet beredskab.

03:49 Luk video