Fiskede pålægspakke ud af torsks mave: - Der vidste jeg med det samme, at det var plastik

En pålægspakke endte i maven på en torsk. Skipperen, der fangede fisken, har aldrig set noget lignende.

Skipper Jørgen Olesen fra Hvide Sande havde ikke regnet med at få noget usædvanligt i nettet, da han mandag hev en omgang fisk op på sit skib RI 427 Anette-Helene.

quoteDer vidste jeg med det samme, at det var plastik

Jørgen Olesen, skipper, Hvide Sande

Men det gjorde han. En pålægspakke fra Tulip.

Skipperen kunne straks se, at en torsk så syg og mager ud, og da han fik den tættere på, kunne han også se, at ikke alt var, som det skulle være.

- Der kommer en torsk, der ikke ser godt ud. Den er mager, og jeg kan se, at der stikker noget ud af maven. Der vidste jeg med det samme, at det var plastik. Det kunne man jo se, siger Jørgen Olesen.

Og ganske rigtigt var det plastik.

- Vi ser da tit, at der er stoppet plastik ned i maven på en fisk for at fremme en historie eller som skrammekampagne, siger Jørgen Olesen som begrundelse for, at han optog situationen med fisken.

For så var der nemlig dokumentation for, at torsken selv havde indtaget pålægspakken.

Jørgen Olesens skib, RI 427 Anette-Helene.
Jørgen Olesens skib, RI 427 Anette-Helene.
Foto: Jørgen Olesen / Privat

Aldrig set noget lignende

Plastik i verdenshavene er et stort problem. Men at det skulle komme så vidt, at Jørgen Olesen selv skulle fange en fisk med en pålægspakke i maven, det havde han ikke set komme.

- Sådan nogle problemer har vi aldrig set. Vi fanger godt nok meget lort, men jeg har aldrig set sådan noget, siger han.

Noget af det, der ellers har været kommet i fiskenettet på RI 427 Anette-Helene er blandt andet malerbøtter. Og det er et problem, for malerbøtter kategoriseres som farligt affald, fordi der er gamle malingsrester i, fortæller Jørgen Olesen.

Skipperen forsøgte at aflæse datomærkningen på pålægspakken, men den var ikke til at tyde.

Se herunder, hvordan det så ud, da Jørgen Olesen fandt pålægspakken i torsken.