Fire efterskoleelever bortvist for at ryge hash

Den danske Design og Håndværksefterskole har sendt fire af sine elever hjem, fordi de blev afsløret i at have røget hash. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Stik imod alle regler har fire elever på Den danske Design og Håndværksefterskole i Skjern røget hash i undervisningstiden.
Reglerne på skolen er ellers helt klare, og derfor kommer det som et kæmpe chok for både forstanderen, lærere og elever.

- Vi har et helt fantastisk elevhold i år, og vi troede ikke, at det kunne ske hos os. Men omvendt skal vi heller ikke være naive, siger forstander Leif Hansen til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Tre af de fire bortviste elever har røget hash i undervisningstiden og den fjerde har anskaffet hashen og medbragt den på skolen.

Bortvist med øjeblikkelig virkning
Det var et tip fra nogle af skolens andre elever, som gjorde lærerne opmærksomme på problemet.
Og derfra gik det hurtigt – forældrene hentede de fire elever, og de blev bortvist med øjeblikkelig virkning.
Bortvisningerne er kommet som et stort chok for forældre og i særdeleshed for eleverne, som ikke fik sagt farvel til deres fire kammerater.
Skolens ledelse har skrevet et brev til alle elevers forældre og fortalt om hændelsen, og forstanderen opfordrer forældrene til at være ekstra opmærksomme på deres børn netop nu.

- Det er en dybt ulykkelig situation for alle parter. Vi har bedt forældrene om at trøste og hjælpe deres børn, der kommer hjem og er kede af det, siger Leif Hansen.

Skolen har fortsat kontakt med de hjemsendte elever og deres forældre, så alle parter kan komme godt videre efter hændelsen.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Uddannelse.