Find 100 mio. kroner

En hårdt presset økonomi får nu Ringkøbing-Skjern Kommune til at tage nye metoder i brug. Kommunens 5.000 medarbejdere bliver alle spurgt, hvor de mener, kommunen kan spare millioner af kroner

Find 100 mio. kroner til besparelser!

Den invitation er netop havnet hjemme hos samtlige godt 5.000 ansatte i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Som mange andre kommuner sidder Ringkøbing-Skjern kommune i en økonomisk skruetvinge. I 2014 vil der være et underskud på 60 mio. kroner. Derudover ønsker borgmesteren at finde 40 mio. for at skabe et økonomisk råderum.

- Ud over, at fag- og stabschefer er blevet bedt om at komme med forslag, så har vi nu også bedt alle medarbejdere om at komme med deres ideer. Det venter jeg mig en hel del af, siger borgmester Iver Enevoldsen, Venstre, og han fortsætter. 

- Vi regner med, vi kan få noget inspiration til, hvordan vi måske kan ændre vores arbejdsgange. Det er noget med hvordan vi måske kan digitalisere, afbureaukratisere og effektivisere nogle ting.

Tænketank

Ud over at spørge alle udpeger kommunen også 100 medarbejdere som over et par temadage skal diskutere muligheder for besparelser. Herefter vil byrådets politikere udpege de ideer, der skal arbejdes videre med.

På medarbejdersiden er næstformanden i HovedMED som er kommunens medarbejderudvalg, spændt på forløbet.

- Det er medindflydelse, og det synes jeg er vigtigt. Derfor synes jeg også det er vigtigt at man tager del i det, fordi det er et vilkår, som kommer til at berøre os som medarbejdere, men jeg er samtidig spændt på at se, om folk føler det er noget de skal byde ind til, siger Inger Engholm Hjort.

De ansatte har frem til 4. maj at komme med deres spareideer og til sommer regner borgmesteren med at der ligger et færdigt katalog med mulighederne for besparelser.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.