Finansministeren klippede snoren: Troldtekt klar med ny produktionslinje til 180 millioner

Erhvervslivet i Ringkøbing-Skjern Kommune buldrer afsted. I dag slog Troldtekt dørene op til ny produktionslinje, der har kostet et trecifret millionbeløb.

Kristian Jensen (V) klippede snoren til den nye produktionshal i Troldhede.
Kristian Jensen (V) klippede snoren til den nye produktionshal i Troldhede.
Foto: Kasper Riis Kristensen, TV MIDTVEST

Mandag formiddag klippede finansminister Kristian Jensen (V) snoren til den nyeste investering hos virksomheden Troldtekt A/S i Troldhede nordøst for Skjern - en ny produktionslinje, der gør det muligt at fordoble virksomhedens produktion af akustikplader.

- Vi har en fantastisk tro på fremtiden bygget på den efterspørgsel, vi oplever på vores produkter, fortæller Peer Leth, der er administrerende direktør i Troldtekt. 

Virksomheden har investeret 180 millioner kroner i den nye fabrikslinje og produktionshal på 13.000 kvadratmeter.

Pladerne fra Troldtekt er især brugt på skoler, i daginstitutioner, svømmehaller og virksomheder. Det er ifølge virksomheden en markant stigning i efterspørgslen på akustikplader til både byggeprojekter og private hjem, der gør det muligt at fordoble produktionen med den nye linje, der er baseret på moderne robotteknologi.

- Det er ikke nogen hemmelig, at vi kan producere til nogle lavere omkostninger i udlandet, og det har også været drøftet i forbindelse med den her investering, men vi har valgt at holde fast i vores model om at producere bæredygtigt som dansk-ejet virksomhed, der bruger lokale råvarer og ligger i Danmark. Og så må vi tænke smartere i stedet for, og derfor er automatisering et vigtigt keyword for os, siger Peer Leth.

Herunder kan du på bare lidt mere end et minut se den nye fabrikshal bliver bygget op fra bunden. 

Ministeren så nærmere på generel vestjysk succes

Åbningen i Troldhede var ikke finansministerens eneste ærinde i Ringkøbing-Skjern kommune mandag. Virksomheder i vækst og fremgang er nemlig ikke sjældent i kommunen, der har en landets laveste ledighedsprocenter, og forud for besøget hos Troldtekt havde ministeren været forbi Arla i Nr. Vium, hvor der også udvides for cirka en milliard kroner i år. 

- Der er kommet gang i Produktionsdanmark, og det er Ringkøbing-Skjern og Vestjylland et godt eksempel på. Jeg tror, det skyldes, at virksomhederne og kommunen arbejder så tæt sammen om at finde løsninger på de udfordringer, der er. Blandt andet hvis man skal udvide her på Troldtekt, eller hvis en virksomhed som Arla skal udvide. Den evne til omstilling har man i Vestjylland, og derfor går det så godt, lød det fra Kristian Jensen (V). 

Det er Peer Leth fra Troldtekt A/S enig i. 

 - Det her er Produktionsdanmark. Det er denne del af Danmark, som er med til at skabe vækst, og vi kan faktisk se, at der er en utrolig tiltrækning af HI-TECH-virksomheder indenfor produktionsudstyr og teknologi, så vi er ved at få samlet en stor enklave af virksomheder, som faktisk kan byde ind med meget innovative løsninger, siger han.

7:31
Især i vores landsdel er der rift om lønmodtagerne. Ledigheden ligger langt under gennemsnittet

I en analyse fra Danmarks Statistik, der blev offentliggjort i december sidste år, blev Ringkøbing-Skjern Kommune kåret til landets mest produktive, målt på sammnligninger branche for branche.

Produktiviteten er et udtryk for, hvor meget værdi den enkelte medabrejder tilfører virksomheden pr. time. Og der er robotter, som den de nu har fået hos Troldtekt, med til at løfte den samlede produktivitet hos medarbejderne og dermed i hele kommunen. 

2:19