Festivaldeltagere vender tilbage som frivillige: Vil give andre unge 'megafede' oplevelser

Mange frivillige på festivalen Wonderful Days har tidligere selv deltaget. Festivalen sætter fokus på aktiviteter og fællesskaber.

Hvert tredje år siden 1978 har KFUM og KFUK arrangeret en sommerfestival for unge mellem 13 og 19 år, hvor der er fokus på at skabe aktiviteter og fællesskaber.

I år var turen så kommet til, at festivalen Wonderful Days igen skulle løbe af stablen, og her var der mange forskellige ting på programmet.

Fredagens helt store og anderledes hovedarrangement var agility på kæpheste. Hovedtanken bag aktiviteterne er, at de skal være anderledes.

- Til hverdag er alle deltagerne puttet i kasser rundt omkring på skolebænkene og til forskellige sportsaktiviteter. Men her kan man være lige den, man har lyst til at være, siger Heidi Lund, der er frivillig til Wonderful Days.

Til Wonderful Days kan man blandt andet deltage i sport, friluftsliv, musik, dans, krea-værksted og debatter.

Heidi Lund er frivillig ved festivalen.
Heidi Lund er frivillig ved festivalen.
Foto: Hans Olav Sandal, TV MIDTVEST

Deltagere kommer tilbage som frivillige

Festivalen, der foregår på Blåkilde Efterskole ved Tarm fra den 8. til den 13. juli, er alkoholfri. Her kan børn og unge møde den kristne tro og opleve dens relevans for deres liv.

Det har 440 deltagere fra ind- og udland valgt at gøre. En af dem, der har været med til at planlægge det, er Gertrud Payal Pilegaard Thomsen.

Men hun er ikke en helt almindelig festivalplanlægger. Hun har nemlig selv tidligere været på festivalen som deltager og er i år en del af det team af 280 frivillige, der har planlagt det hele.

- Jeg synes, det var megafedt. Så jeg kunne godt tænke mig at lave en festival for nogen af dem, der er i aldersgruppen nu, siger Gertrud Payal Pilegaard Thomsen.

Gertrud Payal Pilegaard Thomsen har tidligere været deltager ved festivalen. Nu er hun frivillig.
Gertrud Payal Pilegaard Thomsen har tidligere været deltager ved festivalen. Nu er hun frivillig.
Foto: Hans Olav Sandal, TV MIDTVEST

Festivalgæsterne tager lørdag hjem. Men det betyder ikke, at det stopper for de frivillige.

For lørdag aften byder nemlig på fest for alle dem, der har dedikeret tid til at planlægge festivalen.

KFUM-festivalen Wonderful Days har været i gang hele ugen på Blåkilde Efterskole ved Tarm. Festivalen har et tætpakket program af skøre ideer planlagt af de mange frivillige.