Fest for Staunings nye købmand: Jeg glæder mig helt vildt

Da den lokale brugs gik konkurs, gik de lokale i aktion og solgte anparter for over en million kroner til en ny købmand.

Brian Pedersen, der tidligere har arbejdet i Ådum, er ny købmand i Stauning. Foto: Anni Kirkeby Lauridsen, TV MIDTVEST

Lørdag var der fest i Stauning ved Skjern. 

Byen fejrede, at den atter har fået sin egen dagligvarebutik.

- Det er helt fantastik. Nu kan vi gå over og handle i vores egen lille butik. Det har vi manglet, lød det fra Else Vesterby - en af de mange kunder, der lagde forbi den nye købmandsbutik.

Butikken holder til i de lokaler, der tidligere husede den lokale brugs. Brugsen gik konkurs sidste år, men  de lokale ville ikke acceptere, at Stauning skulle klare sig uden en dagligvarebutik.

En arbejdsgruppe solgte anparter for over en million kroner, så de kunne købe og restaurere bygningen - og byde en ny købmand velkommen. 

Valget faldt på Brian Pedersen - en erfaren købmand, der blandt andet har arbejdet i Ådum ved Tarm.

- Jeg glæder mig helt vildt og er slet ikke i tvivl om, at man sagtens kan drive en butik i en by af den her størrelse, siger han.

  Foto: Anni Kirkeby Lauridsen, TV MIDTVEST

Den nye købmand er imponeret over opbakningen fra de lokale - både fra de, der har købt anparter, og de der frivilligt har givet en hånd med i processen med at stabe en ny butik på benene.

- Hvis der ikke er en butik, så dør byen. Folk ved godt, at det er nu eller aldrig. Det har jeg kunnet mærke fra starten - der har været en super god opbakning, siger han.

Det lille vestjyske sogn med omkring 740 indbyggere er i øvrigt langt fra ene om at gå sammen om at få en købmand til byen - det bekræfter Richo Boss, der er kædedirektør for Min Købmand.

- Alene i år har vi åbnet syv borger-butikker, og næste år har vi yderligere 10 til 15 projekter på vej. Så det er helt klart en bevægelse, hvor det her med nærhed og lokalforankring fylder mere og mere, siger han.

02:12 Luk video