Feriepark eneste kystprojekt som er stormflodssikret

Regeringens kystprojekter ligger så udsat, at de ikke er garanteret stormflodssikring. Kæmpe badeland i Ringkøbing er indtil videre eneste projekt med sit på det tørre.

Der risiko for, at flere af regeringens højtprofilerede kystnære projekter, løber ind i alvorlige problemer, inden de for alvor er kommet i gang. Det skriver Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans.

Flere af projekterne ligger så udsat, at de ikke kan være sikre på at være dækket af stormflodsordningen, som udbetaler økonomisk kompensation ved stormflod og oversvømmelser. Den type skader er ikke dækket af private forsikringsselskaber.
    
Dermed risikerer projekterne at skulle finde investorer, der vil kaste store millionbeløb i dem, selv om de ligger udsat og ikke får dækning ved altødelæggende stormskader.
    
Og den mission kan blive svær.
    
- Hvis et projekt ikke er dækket, vil realkreditselskaber være meget varsomme med at låne penge ud, lyder vurderingen fra Karsten Beltoft, direktør i Realkreditforeningen, ifølge Finans.

Et af kystprojekterne er Søndervig Feriepark i Ringkøbing Skjern kommune, som skal blive til Nordeuropas største badeland. En investering på ca. 750 mio. kr. – 1 mia. kr. 

Men Ringkøbing-Skjern Kommune oplyser, at dens projekt er dækket af stormflodsordningen. Det viser en rundringning foretaget af Finans.  

Erhvervs- og Vækstministeriet oplyser til Jyllands-Posten, at det har meddelt kommunerne, at de skal være opmærksomme på, at projekterne ikke automatisk er dækket af stormflodsordningen.