Fare for brand: Borris Skydeterræn lukket for offentligheden

Det er så tørt, at et varmt udstødningsrør er nok til at antænde en brand på Danmarks største hedeareal, som nu bliver lukket for offentligheden.

Fra i dag kl. 10 er det ikke længere muligt at besøge Danmarks største hedeareal i Borris Skydeterræn.

Den ekstreme tørke har lukket terrænet for civile og offentligheden. Det oplyser Per Knudsen Fredskilde, der er skydeofficer i Borris Skydeterræn.

- Den store fare ligger i, at man uforvarende parkerer i siden i det her høje græs, som så kan ramme den katalysator, der er på mange biler, som er brandvarm, og det er altså nok til at starte en brand, siger Per Knudsen Fredskilde.

Endnu større risiko end normalt

Der er i forvejen stor risiko for brand i en skydelejr, og det sker også af og til, fordi projektiler rammer sten og sender gnister, som så antænder lyng eller græs.

Lige nu, hvor det er ekstrem tørt, bliver der ikke skudt i terrænet, og så plejer området at være åbent for publikum, men nu er det altså helt lukket ned.

- Det er så tørt her nede, at der er endnu større risiko for, at der kan opstå noget ukontrolleret, og for at minimere faren, er området nu lukket, siger Per Knudsen Fredskilde.

Efter planen bliver der skudt i terrænet igen fra den 6. august, og hvis ikke vejrsituationen ændrer sig, skal brandberedskabet hæves markant.

Borris Skydeterræn er konstant videoovervåget, så beredskabet hurtigt kan få en brand under kontrol. I sommeren 2017 tog en brand 400 hektarer jord.

Borris Skydeterræn på godt 4.700 hektar ligger omkring knap 12 km øst for Tarm. Arealet er fredet og ejet af Staten.

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Natur.