Fandt et kilo sprængstof på loftet

Ammutionsrydderne fra Skive Kaserne måtte fjerne formbart sprængstof fra et loft i Videbæk.

En mand fik sig noget af en overraskelse, da han tirsdag eftermiddag skulle hjælpe med at rydde op på loftet i et hus på Tyttebærvej i Videbæk.

Manden fandt et halvt kilo formbart sprængstof og kontaktede politiet, som valgte at sende bud efter ammunitionsrydnings-tjenesten fra Skive Kaserne. Og da ammuntionsrydderne gennemgik loftet, fandt de et halvt kilo mere, så samlet lå der altså et kilo formbart sprængstof med tilhørende sprængsnor på loftet.

Ammunitionsrydderne har nu fjernet sprængstoffet, og tilbage står så spørgsmålet, hvorfor loftet i Videbæk rummede en så forholdsvis stor portion sprængstof.

- Det bedste bud er vel, at det er noget, som en tidligere beboer har haft liggende - uvist af hvilken grund. Det er kun forsvaret og så ganske få private firmaer, der for eksempel beskæftiger sig med bortsprængning af skorstene, der har tilladelse til den slags, siger Jan Struwe Nørrum fra lokalpolitiet i Herning.

Formbart sprængstof er kun farligt, hvis man sætter en detonator til det.  Der har altså ikke været risiko for, at huset skulle ryge i luften - heller ikke i tilfælde af brand.

Politiet vil nu undersøge, om det er muligt at finde frem til, hvor sprængstoffet stammer fra. Det skal blandt andet undersøges, om det er stjålet fra forsvaret.