Falsk alarm - Helikopter blev sendt i vejret uden grund

Havet ud for Søndervig dannede fredag aften ramme om en redningsaktion. Tre nødraketter var observeret af en lokal, men det viste sig, at ingen var i nød.

En redningsaktion fandt sent fredag aften sted på vandet ud for Søndervig. Årsagen var, at en lokal kvinde havde set tre raketter nødraketter.

quoteHvis vi finder dem, der har sendt dem op, så melder vi det til politiet.

Jan Madsen, Vaghavende Officer, Forsvarets Operationscenter

Det betød, at både redningsbåd og redningshelikopter blev tilkaldt, men det viste sig, at ingen var i fare. Forsvarets Operationscenter formoder derfor, at de er opsendt af andre årsager. 

- Hvis vi får en melding om nødraketter, så reagerer vi altid på det. Hvis man udsender sådan nogle, så formoder vi jo, at man er, som navnet siger, i nød, så det skal man ikke bare gøre for sjov, siger Jan Madsen, der vagthavende officer hos Forsvarets Operationscenter.

Klokken 22:30 indløb en anmeldelse om tre nødraketter på havet nær Søndervig. Politiet reagerede prompte og alarmerede både Forsvarets Operationscenter, der sendte en helikopter i luften, og Hvide Sande Redningsstation, der straks sendte en redningsbåd på vandet.

Efter to timers eftersøgning havde man stadig ikke fundet spor af noget skib i nød. Derefter valgte man at afblæse aktionen.

- Vi oplever det desværre af og til. Hvis vi finder dem, der har sendt dem op, så melder vi det til politiet. Det er ulovligt at opsende uden grund, og så kan det altså ende med, at man får regningen på den tid og de ressourcer, vi har brugt på det, fortæller Jan Madsen.