Få tips til at omgås hunde

Kent Lucassen og rottweileren Teddy besøger både skoler og biblioteker for at vise børn, hvordan de skal opføre sig over for fremmede hunde. I dag var de på biblioteket i Videbæk.

I dag kunne man på biblioteket i Videbæk få gode tip til, hvordan man omgås menneskets bedste ven. Det er Dansk Kennel Klub, der med projektet Barn og Hund vil lære børn at omgås hunde, så de undgår uheldige oplevelser.

På Dansk Kennel Klubs hjemmeside giver de følgende råd til, hvordan børn skal opføre sig i nærheden af hunde.

 

Alle børn bør kende følgende hunderegler

 

  • Spørg altid hundens voksne ejer om lov, før du tager kontakt til en fremmed hund.
  • Spørg også hunden om lov!
  • Hvis ejerne siger, du må hilse på hunden, så bliv stående og sig "hej hund" og se om den vil hilse på dig. Respekter hvis hunden ikke har lyst til at hilse.
  • Hvis hunden kommer hen til dig, så kan du stryge den venligt på siden af hovedet. Lad være med at klappe hunden oven på hovedet eller bøje dig ind over hunden, det kan den ikke li'.
  • Lad være med at holde fast i hunden eller kramme hunden, heller ikke selv om du kender hunden. Hunde kan ikke lide at blive krammet eller holdt om.
  • Lad være med at stirre hunden ind i øjnene. Se væk en gang imellem.
  • Lad være med at tage mad eller legetøj fra hunden.
  • Lad være med at vække hunden, hvis den sover eller hviler sig.
  • Du må naturligvis aldrig drille en hund.

 

 

Møde med en løs hund

Hvis du møder en løs hund, så stop op og stå stille. Du må ikke begynde at løbe eller skrige og vifte med armene. Stå i stedet stille med armene ind til siden eller krydset foran på brystet - ligesom en træstamme. Det samme gælder, hvis du er på cykel. Prøv ikke at cykle fra hunden - det kan opildne den.Stop op og vend i stedet siden til og lad som om hunden ikke er der. Snart vil hunden miste interessen og gå væk igen.

Møde med en hund der er bundet eller sidder i en bil

Gå aldrig hen til en hund, der sidder bundet eller sidder i en bil. De passer måske på bilen eller stedet. Måske er vagtsomme og de kan ikke komme væk hvis de er bange.

 

Læs mere om Dansk Kennel Klubs råd på deres hjemmeside her

 

I dag kunne man på biblioteket i Videbæk få gode tip til, hvordan man omgås menneskets bedste ven. Det er Dansk Kennel Klub, der med projektet Barn og Hund vil lære børn at omgås hunde, så de undgår uheldige oplevelser.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.