Esben Lunde i modvind

Tidligere byrådsmedlem i Ringkøbing-Skjern og nuværende Uddannelsesminister Esben Lunde Larsen bliver beskyldt for at skjule personlige interesser.

Først blev han anklaget for at fuske med sit CV, og nu bliver nuværende uddannelsesminister Esben Lunde Larsen (V) beskyldt for i foråret at lægge politisk pres på Trafikstyrelsen i en sag, hvor hans egen far og bror havde økonomiske interesser i millionklassen, det skriver Ekstra Bladet.

Sagen drejer sig om ansøgningen til en stor vindmøllepark, der skulle bygges ved indflyvningen til Stauning Lufthavn i Ringkøbing-Skjern Kommune. Trafikstyrelsen havde af sikkerhedsmæssige årsager vendt tommelfingeren nedad til at opføre 25 kæmpe vindmøller i nærheden af lufthavnens landingsbane.

Esben Lunde Larsen - der på det tidspunkt sad i opposition - indkaldte den daværende transportminister Magnus Heunicke (S) i samråd i sagen. Og som led i samrådet bad Esben Lunde Larsen blandt andet transportministeren om at redegøre for, om der kunne laves en teknisk løsning, der 'kunne sikre indflyvningen samtidig med, at møller nord for Stauning Lufthavn udskiftes til større møller'.

Ifølge Ekstra Bladet skulle Esben Lunde Larsen og hans familie have økonomiske interesser i i form af kompensation for gener ved opførelsen af møllerne, som ikke blev nævnt på hverken samrådet eller andre steder, fremgår det af Ekstra Bladet.

Esben Lunde Larsen kalder i dag hans håndtering af sagen 'naturlig'.

- Jeg kan bekræfte, at jeg og min familie har ejerandele i vindmølleprojektet. Det er naturligt, at man som menigt medlem af Folketinget tager særligt hånd om sager, som har stor betydning for det lokalområde, man er valgt i, skriver han i en mail til Ekstra Bladet.

Det er daværende transportminister Magnus Heunicke (S) dog ikke enig i.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det var forsøg på politisk pres. Jeg har hverken prøvet før eller siden, at man på den måde anfægter en uafhængig sikkerhedsmyndigheds fuldstændig klare afgørelse, siger han til Ekstra Bladet.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Politik.