Erhvervsredaktør: Fantastisk for Stauning Whisky

Engelske investorer er vilde med det lille vestjyske destilleri

De nye investorer er "vilde" Stauning Whisky siger erhvervsredaktør Peter Suppli Benson fra Berlingske

Det er højst usædvanligt når en investor smider over 100 millioner kroner på bordet uden bindinger af noget art.

Sådan beskriver Berlingskes erhvervsredaktør, Peter Suppli Benson, situationen for Stauning Whisky, som i dag har offentliggjort et partnerskab med den engelske spiritus-gigant, Diageo.

- Det her er en fantastisk situation for Stauning Whisky. En dør er blevet sparket ind med et ordentligt brag, fordi Diageo er vilde med det lille mærke i Stauning. For dem er det eksotisk og noget ekstra at sætte på hylderne sammen med store mærker som Smirnoff og Johnnie Walker, siger Peter Suppli Benson.

Diageo er verdens største producent af spiritus, og vil med investeringen gøre Stauning Whisky til et nyt, internationalt brand.

- Det virker til at whiskyen fra Vestjylland kan nå rigtig langt. Diageo er så begejstrede og villige til at investere, så Stauning kan komme på hylderne i mange lande. jeg synes potentialet er kæmpe stort, siger erhvervsredaktøren til TV MIDTVEST.

I øjeblikket kan Stauning Whisky ikke følge med den enorme efterspørgsel  på markedet, både nationalt og internationalt.

- Vores produkter er udsolgt på få timer. Det får vi mulighed for at gøre noget ved med investeringen fra Diageo, samtidig med at vi fastholder vores fokus på det håndværksmæssige og kvaliteten, siger direktør Alex Højrup Munch fra Stauning Whisky.

Stauning Whisky har ingen planer om at udvide aktiviteterne udenfor Vestjylland, og vil opføre et nyt destilleri i tilknytning til de eksisterende. 

- Placeringen er en del af vores DNA. Derfor skal et nyt destilleri ligger i Stauning. Herude hvor vinden er frisk, og der dufter af hav og tørv, slutter Alex Højrup Munch.