Enevoldsen vandt borgmester-kamp

Det bliver den tidligere Holmsland-borgmester Iver Enevoldsen, der bliver Venstres borgmesterkandidat i Ringkøbing-Skjern.

Efter fire timers møde og seks afstemninger stod det klart: Venstre i Ringkøbing-Skjern stiller med Iver Enevoldsen fra Hvide Sande som borgmesterkandidat.

Enevoldsen har længe været nævnt som favorit til valget, og aftenen igennem førte han også afstemningerne, mens modkandidat efter modkandidat blev stemt ud af kapløbet. I den afgørende afstemning vandt han med 529 stemmer mod 252 til en anden tidligere borgmester, nemlig Kent Skaanning fra den gamle Egvad kommune, og 253 stemmer til formanden for Ringkøbing Handelsstandsforening Bent Brodersen.

Efter nederlaget sagde Kent Skaanning, at han muligvis slet ikke stiller op ved efterårets kommunalvalg:

- Jeg er ikke sikker på, det vil være godt at have en forsmået borgmester til at sidde i byrådet, sagde han til TV/MIDT-VEST.

Nu er Enevoldsen næsten sikker

Flere end 1000 venstremedlemmer i Ringkøbing-Skjern var mødt op til kandidatvalget i Skjern Bank Arena. Men opstillingsmødet i Venstre er også næsten det samme som en sikker borgmesterkåring. Venstre fik ved sidste valg 57 procent af stemmerne i kommunen og dermed absolut flertal i byrådet. Med de stemmetal er det næsten utænkeligt, at den spidskandidat, Venstre-medlemmerne vælger, ikke også bliver borgmester.

Se Iver Enevoldsen efter sejren her:

Se Kent Skaanning efter nederlaget:


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Politik.