Endnu et GPS-tyveri til 100.000 kroner

En landmand fra Lem ved Ringkøbing har fået stjålet GPS’en i sin mejetærsker. Det er anden gang i denne uge at GPS-tyve er på spil her i landsdelen.

Natten mellem onsdag og torsdag blev GPS’er fra tre traktorer i Ilskov stjålet. De havde en værdi til 390.000 kroner. Samme nat brød tyve også ind i et maskinhus i Lem St. ved Ringkøbing. Her stjal de en GPS fra en mejetærsker til en værdi på 100.000 kroner.
- Tyvene havde knust en rude i en dør til maskinhuset og brudt ind i en John Deer-mejetærsker og taget GPS’en, forklarer Keld Nedergaard, der leder efterforskningen ved Ringkøbing Politi.

Han vil gerne advare landmænd om, at de skal være opmærksomme på at de kan miste ting, selv om de er i et aflåst maskinhus.
- Vi opfordrer folk til at tage det dyre udstyr med sig, hvis det er muligt, siger Keld Nedergaard.

Politiet formoder, at de stjålne GPS’er bliver sendt ud af landet.
- Vi kan ikke udelukke, det ryger ud af landet, for jeg kan ikke forestille mig, der er danske landmænd, der vil have sådan noget siddende i deres maskiner, mener Keld Nedergaard. 

Tal fra brancheorganisationen Forsikring & Pension fra maj måned viser, at der på det seneste er blevet registreret mange tilfælde af tyverier af GPS-udstyr over hele landet.

Se indslag om GPS-tyverierne herunder: 

 

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien 112.