Elbæk valgt til spidskandidat i Ringkøbing-Skjern

Søren Elbæk blev på Socialdemokraternes generalforsamling valgt til spidskandidat til borgmesterposten i Ringkøbing-Skjern.

I starten af måneden valgte Venstre i Ringkøbing-Skjern Hans Østergaard til deres borgmesterkandidat. Nu har også Socialdemokraterne valgt borgmesterkandidat, og det bliver ikke overraskende Søren Elbæk. 

Ringkøbing-Skjern har traditionelt været en Venstre-kommune, men Søren Elbæk mener, at det er tid til forandring i borgmesterstolen.

- Jeg synes ikke som sådan, at der er noget i vejen med Venstre eller deres politik. Men jeg har alligevel en fornemmelse af, at der trænger til at blive luftet ud i de politiske mødelokaler, hvis man kan sige det sådan. Det vil jeg gerne give borgerne en reel mulighed for, siger Søren Elbæk til TV MIDTVEST.

Fredelig afstemningsproces

Kandidatopgøret i Venstre blev en drabelig affære, hvor der skulle ekstra afstemningsrunder til, inden Hans Østergaard kunne kåres til vinder foran Lennart Qvist, Kristian Ahle og Jesper Lærke.

Hos Socialdemokraterne var processen noget mere fredelig. De cirka 65 personer, der var mødt op, havde kun Søren Elbæk at vælge imellem.

- Der var kun én kandidat. Så man kan godt sige, at vi stiller med en borgmesterkandidat, hvorom der er lidt mere konsensus, end i Venstre.

Kronede dage for Spjald?

En kuriøs krølle på den nye kandidat er, at både Hans Østergaard og Søren Elbæk kommer fra Spjald. Men det betyder ikke, at Spjald nødvendigvis går kronede dage i møde.

- Jeg tillægger det ikke den store betydning, at vi begge kommer fra Spjald. Hvis jeg skal gennemføre det her projekt, skal det være for hele kommunen, siger Søren Elbæk. 

Den nuværende borgmester, Iver Enevoldsen (V), trækker sig fra posten ved næste kommunalvalg.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Politik.