Ekskluderet: Vil lave nyt socialdemokrati

Den ekskluderede socialdemokrat Niels Rasmussen forsøger nu, at lave sin egen socialdemokratiske liste i Ringkøbing-Skjern.

Fremtiden kan byde på hele to socialdemokratier i Ringkøbing-Skjern kommune. Det er den ekskluderede socialdemokrat Niels Rasmussen, der nu forsøger at lave sin egen socialdemokratiske liste efter han er blevet smidt ud af partiet. For Niels Rasmussen holder ikke om med at være socialdemokrat, bare fordi han er smidt ud af partiet.

- Jeg har fået utroligt mange henvendelser og opfordringer og klap på skulderen i den sidste tid. Nu vil jeg ind og sondere terrænet for, om der er mulighed for at lave en alternativ socialdemokratisk liste, siger Niels Rasmussen til TV/MIDT-VEST.

Niels Rasmussen vil dog endnu ikke sige præcist, hvem der bakker ham op. Han erkender da også, at det kan blive svært at stable endnu et socialdemokrati på benene i venstrekommunen Ringkøbing-Skjern.

- Nu vil jeg lige kigge mulighederne igennem i partiet om der kan laves en alternativ forening. Det bliver vanskeligt, det ved jeg godt, men den skal afsøges, siger Niels Rasmussen.

Smidt ud af partiet

Onsdag blev Niels Rasmussen officielt smidt ud af socialdemokraternes hovedbestyrelse. Det sker fordi han stemte mod sin egen gruppe, da kommunens budget skulle godkendes. Nu er han ekskluderet efter mere end 20 års medlemsskab af socialdemokraterne.

- Det synes jeg er trist, og jeg synes det er trist, der ikke er højere til loftet i den socialdemokratiske gruppe i Ringkøbing-Skjern kommune, siger Niels Rasmussen

Det er lang tids uenighed med især gruppeformanden, Karsten Sørensen, i den socialdemokratiske byrådsgruppe, der nu er kulmineret med at Niels Rasmussen er blevet ekskluderet.

- Jeg har kunnet notere mig i dagspressen, at gruppeformanden har været ude med, at jeg er et løsgående missil og jeg marginaliserer mig selv. Det kan jeg bestemt ikke nikke genkendende til. Jeg ved godt, de har været irriteret på mig et par gange, hvor jeg har været lidt offensiv i et par sager, men jeg er ikke politiker for at sidde og gemme tingene. Ting der skal frem i offentligheden, de skal frem i offentligheden, siger Niels Rasmussen.

Skyder gråspurve med kanoner

Officielt er det hovedbestyrelsen, der ekskluderer Niels Rasmussen, men reelt sker det på opfordring fra den lokale gruppe i Ringkøbing-Skjern. Årsagen er at Rasmussen ikke ville stemme for budgettet i kommunen. Selv synes han, at partiet skyder gråspurve med kanoner.

- Vi var jo ikke tungen på vægtskålen overhovedet i det budgetforlig. Det var et spørgsmål om det var 25 eller 26, der stemte for det budget, Niels Rasmussen, der ind til videre er løsgænger i byrådet.

Se indslag med Niels Rasmussen herunder:


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.