EHF Cup: Skjern vandt i makedonsk inferno

Skjern Håndbold slog lørdag HC Zomimak. Dermed lever vestjydernes håb om en kvartfinaleplads i EHF-cuppen.

Skjern Håndbold, der i første spillerunde tabte hjemme til Sporting GP, er tilbage på sporet i EHF Cuppens gruppespil. Foran mere end 2500 vilde makedonske fans vandt vestjyderne lørdag 24-23 over HC Zomimak, efter at have været foran 12-11 ved pausen.

Det makedonske tophold blev kendt i hele håndboldverdenen, da det i efteråret sendte Århus Håndbold ud af EHF Cuppen på ganske brutal vis.

Lørdag tog Skjern dansk revanche. Skjern var i front med to-tre mål det meste af kampen, men med ti minutter igen udlignede makedonerne. Det satte endnu mere gang i de entusiastiske makedonske tilskuere, der satte Skjern under et voldsomt pres - det skriver Skjern Håndbold på klubbens hjemmeside, skjernhaandbold.dk. 

Men vestjyderne bevarede roen. Med under et minut igen leverede keeper Kristoffer Laursen en dobbeltredning, og Skjern og anfører Henrik Møllgaard red stormen af. 

- Vi er sindssygt glade. Det var en vanvittig vigtig sejr for os. Nu er vi tilbage i turneringen. Vi viste europæisk klasse i en vild kulisse, hvor rigtig mange hold har problemer, sagde Henrik Møllgaard efter kampen til skjernhaandbold.dk.

Skjerns sejr i Makedonien blev hevet i land uden skadede Daniel Svensson. Også landsspiller Kasper Søndergaard var fraværende, han måtte udgå af opgøret kort efter kampstart.