Efterskoler: Lockout kan blive dyrt

En lockout af lærerne kan få alvorlige økonomiske konsekvenser for landsdelens efterskoler.

KL har i overenskomstforhandlingerne med Lærerforeningen varslet lockout d. 1. april. Der kan altså efter påske være skoler, der må klare sig uden lærere.

På Fjordvang Ungdomsskole giver en lockout allerede nu kvaler hos forstanderen. Under normale omstændigheder vil efterskoler skulle tilbagebetale både det statstilskud og det forældretilskud, som skolen får pr. elev, hvis eleverne sendes hjem.

200.000-350.000 kroner om ugen

Efterskoleforeningen har regnet sig frem til, at det vil koste en gennemsnitsefterskole, der sender eleverne hjem et sted imellem 200.000 - og 350.000 om ugen. Men ingen kan få svar på, om de almindelige regler også gælder under en lockout.

- Jeg synes det er utidigt, jeg synes det er mere end det. Det er utidigt at Undervisningsministeriet først vil give os meldingen på konsekvenserne når de ved om det bliver til noget, siger Troels Borring, der er formand for efterskoleforeningen.

Alternativt program

På Fjordvang Ungdomsskole satser de på at lave et alternativt program for de 120 elever, selvom 9 ud af 13 lærere lockoutes.

Hos kvalitets- og tilsynsstyrelsen vil de først forholde sig til efterskolernes dilemma, når lockouten træder i kraft.

Se hvad forstander Tage Jepsen siger til truslen om lockout:

Efterskole

Se et indslag om efterskolernes situation ved lockout:

En lockout kan ende med at koste efterskolerne dyrt, hvis de må sende eleverne hjem.

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Uddannelse.