Efter ny afgørelse: Kræftsyge Hilde føler sig presset

Helt som Hilde-Kristin Reed Mogensen havde forventet, er reglerne blevet fulgt i hendes sag. Hun håber, at der kommer en lovændring, som gavner andre i samme situation fremover.

I slutningen af maj delte Hilde-Kristin Reed Mogensen sine frustrationer på Facebook. Et opslag, der er blevet delt over 22.000 gange. Det var på dagen, hvor hun var blevet opereret for brystkræft.

Dagen før havde hun fået et brev om, at hun om tre dage ikke længere var berettiget til at få sygedagpenge, og perioden kunne ikke forlænges. Det forstod hun ingenting af, og det gør hun stadig ikke her knap en måned senere.

- Det er stadigvæk grotesk, at reglerne er sådan, og at man skal i jobafklaringsforløb, før man er færdigbehandlet, siger hun.

Hun sidder i en stol på sygehuset i Herning med slange i brystet. Igennem den får hun antistoffer ind i kroppen som en del af hendes behandling - noget hun får hver tredje uge.

Føler sig presset

Hendes sag er ikke helt afgjort, men der er lavet en ekstern juridisk vurdering af hendes sag, som viser, at jobcentret i Ringkøbing-Skjern Kommune har handlet helt efter reglerne.

quoteJeg føler mig lidt presset. Jeg er ikke meget for at rende til møder og udfylde skemaer, for jeg har et arbejde at vende tilbage til. Det er spild af tid.

Hilde-Kristin Reed Mogensen

- Det havde jeg regnet med. Det ville ikke ændre noget på min sag, men jeg håber, at det vil hjælpe andre. Det var også derfor, jeg lavede opslaget på Facebook, siger Hilde-Kristin Reed Mogensen, der bor i Tim.

Hun er uddannet dyrlæge og har fået lovning på, at hun kan vende tilbage til sit arbejde, når hun er rask.

- Jeg føler mig lidt presset. Jeg er ikke meget for at rende til møder og udfylde skemaer, for jeg har et arbejde at vende tilbage til. Det er spild af tid. Jeg vil egentlig bare gerne blive færdigbehandlet, så jeg kan komme tilbage til mit arbejde, siger hun.

Hilde-Kristin Reed Mogensen skal snart i gang med strålebehandling og vil tidligst være færdigbehandlet til februar næste år.

Sagen bliver taget til folketinget

Den 42-årige kræftpatient har endnu ikke hørt fra jobcentret. Hun er stadig på sygedagpenge og afventer nu et nyt besøg hos lægen, som skal afgøre, hvad der skal ske i sagen.

Imens er flere klar til at tage hendes sag i folketinget. Både Dansk Socialrådgiverforening og Ringkøbing-Skjern Kommune vil have reglerne ændret.

- Der er et stort sort hul i lovgivningen, som der skal rettes op på, for man falder ned mellem to stole, siger Trine Quist, der er formand for Socialrådgiverforeningens Region Nord.

- Noget tyder på, at lovgivningen er for stram på det her område. Derfor har vi bedt administrationen om at komme med et oplæg til, hvad det er for nogle ting, vi skal snakke med folketinget om i forhold til forlængelsesregler på sygedagpengeområdet. Vi vil gerne have lavet den mere smidig, så den giver mulighed for at tage hensyn til, at borgeren lige er blevet opereret, siger Kristian Andersen (KD), der er formand for Beskæftigelsesudvalget i kommunen, som sagen hører under.

Det var det, Hilde-Kristin Reed Mogensen havde håbet på.

- Det er fint, hvis de vil det. Det var lidt det, jeg håbede med opslaget, at der var nogen, der ville kigge på lovgivningen. Jeg håber, at andre kan få gavn af det fremadrettet, jeg skal nok klare mig, siger hun.

Hun er træt og har fortsat bivirkninger efter kemobehandlingen.

 

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.