Efter forfærdelig drukneulykke: Forældre vil igen være natteravne

Forældrene Mette Kjær Nielsen og Margrethe Koch har efter en tragisk drukneulykke taget initiativ til at få genoptaget Natteravnenes indsats i Ringkøbing.

For tre uger siden endte en gymnasiefest på tragisk vis, da en 20-årig gymnasieelev blev fundet druknet i udkanten af Ringkøbing.

Og netop derfor havde to handlekraftige forældre mandag aften taget initiativ til et møde på rådhuset i Ringkøbing for at få Natteravnene tilbage til byen.

Målet var at samle mindst 25 frivillige, men hele 50 mennesker dukkede op for at støtte op om projektet, der skal være med til sikre tryghed i nattelivet.

- Jeg synes, det er helt fantastisk. Vi er rigtig taknemmelige, siger Mette Kjær Nielsen fra Ringkøbing, der er forælder og initiativtager til mødet.

- Det er på baggrund af den her tragiske hændelse, at vi tænkte, vi måtte gøre noget. Natteravnene har eksisteret før, og derfor tænkte vi, at det kunne være rigtig fint, hvis det kom op at stå igen, så vi er til stede, når der er fester i byen, lyder det.

Chefkonsulent hos Natteravnene, Leif Christiansen, holdt et oplæg ved fyraftensmødet.
Chefkonsulent hos Natteravnene, Leif Christiansen, holdt et oplæg ved fyraftensmødet.
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Også Margrethe Koch, der ligeledes er forælder og initiativtager, er glad for det store fremmøde.

- Det er klart, at den her forfærdelige tragedie som ramte os her i slutningen af januar har givet os alle sammen et wakeup-call. Og det viser sig jo så, at folk bakker helt fantastisk op om det, og det er bare dejligt, siger hun.

Natteravne skal skabe tryghed

Det er ikke planen, at Natteravnene vil være på gaden hver weekend, men når gymnasiefester skaber liv i byen, vil ravnene rykke ud i natten, for at værne om de unge mennesker.

Forældrene regner med, at der vil være brug for Natteravnene til omkring 20 fester om året. Det svarer til, at de frivillige hver især skal på gaden en-to gange om året.

Ringkøbing bliver igen en af 15 byer i det midt- og vestjyske, som har glæde af Natteravnene i bylivet.
Ringkøbing bliver igen en af 15 byer i det midt- og vestjyske, som har glæde af Natteravnene i bylivet.
Foto: Jens Svenning, TV MIDTVEST

Leif Christiansen, der er chefkonsulent hos Natteravnene, bifalder, at man i Ringkøbing har tænkt sig genoptage ordningen.

- Jeg synes, det er en god idé. Vi skal som voksne tage vare på de unge mennesker og være til stede. Vi skal hjælpe og støtte dem så godt, vi overhovedet kan.

- Natteravnene skal bidrage til trygheden. Det skal være trygt at gå i byen. Og så ved vi også bare, at det skaber livsglæde, når vi kommer. Vi får krammere, og folk siger, at det er godt vi er der, og det er jo den bedste anerkendelse, vi kan få fra de unge, siger Leif Christiansen.

Forældrene regner med, at det første hold natteravne er på gaden til næste gymnasiefest i slutningen af marts.

TV MIDTVEST var med, da der var kaldt til natteravnssamling i Ringkøbing.

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.