Efter dødsulykke: Kryds bliver lavet om

Partierne bag trafikforliget har afsat midler, der kan være med til at finansiere en særskilt vejbane i krydset ved Lem.

Krydset mellem Lemvej og Ringkøbingvej ved Lem har været præget af flere trafikuheld. Senest den 12. januar i år, hvor tre blev dræbt på Ringkøbingvej lige syd for krydset, da en lastbil kørte op i en holdende bil, der foran sig havde en minibus.

Trafikken var stoppet, fordi en vindmølletransport skulle foretage et venstresving.  Vejdirektoratet har i samarbejde med Ringkøbing-Skjern Kommune vurderet, at en shunt – altså en særskilt vejbane - vil kunne forbedre trafiksikkerheden i krydset betydeligt.   

Regeringen blev fredag sammen med Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Socialistisk Folkeparti, Konservative og Radikale Venstre enige om at afsætte 300.000 kroner til etableringen af en shunt.

- Det skal være sikkert at færdes på vejene, og derfor glæder det mig meget, at vi i dag i forligskredsen er blevet enige om at hjælpe kommunen med at finansiere en særskilt vejbane, der vil have stor betydning for trafiksikkerheden, udtaler transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt i en pressemeddelelse. 

Den gule stiplede linje er den shunt, der fredag blev afsat 300.000 kroner til. Foto: Transport- og Bygningsministeriet 
Den gule stiplede linje er den shunt, der fredag blev afsat 300.000 kroner til. Foto: Transport- og Bygningsministeriet 
Foto: Transport- og Bygningsministeriet

 

Etableringen af en ny shunt forudsætter dog, at Ringkøbing Skjern Kommune står bag de resterende udgifter.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Politik.