Efter 25 år kan museum bygge båd færdig: Det bliver fantastisk

Ringkøbing-Skjern Museum har fået del i pengepuljen til kystnære projekter. Det betyder, at et 25 år gammelt projekt kan genoptages.

I 25 år har en halvfærdig rekonstruktion af en gammel åledrivkvase været gemt væk. Der har ikke været penge til at gøre den færdig.

Men nu får Ringkøbing-Skjern Museum en hjælpende hånd på 850.000 kroner til at færdiggøre projektet, og det glæder bådbygger Olav Martinsen.

- Det bliver fantastisk. Det bliver virkelig fantastisk, siger han med tydelig begejstring i øjnene.

quoteDet bliver fantastisk. Det bliver virkelig fantastisk

Olav Martinsen, Skibsbygger, Ringkøbing-Skjern Museum

Pengene til projektet kommer fra Nordea-fonden, som i dag har uddelt den sidste halvdel af knap 55 millioner kroner til 115 kystnære projekter landet over.

Åleeventyr i fjorden

Med donationen får museet en unik mulighed for at fortælle historien om åleeventyret i Ringkøbing Fjord, som udspillede sig i begyndelsen af 1900-tallet.

- Alt det her med fiskeri og livet omkring fjorden, det er helt centralt for folk her, siger Peter Carstensen, som er souschef ved Ringkøbing-Skjern Museum.

Bådbygger Olav Martinsen fortæller, at der dengang var 115 åledrivkvaser, der sejlede rundt på fjorden hver nat. Men ingen af de både eksisterer længere, og derfor er rekonstruktionen også allerede erklæret bevaringsværdig.

For Olav Martinsen har det stor betydning, at han efter 25 år kan genoptage projektet.

- Jeg hader at gå fra et projekt, der ikke er aflsuttet, så det har jo plaget mig alle årene, siger han.

Han forventer, at båden kommer på sin første sejltur allerede næste sommer.

10 projekter i landsdelen har fået del i puljen. Se dem herunder:


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Kultur.