Døddrukken rumænsk chauffør tilbageholdes i Videbæk

Videbæk-virksomhed valgte selv at teste chauffør-brandert.

Politiets alkometer kom på arbejde da en rumænsk chauffør i går blev tilbageholdt for at køre med sprit i blodet Foto: Flemming Christensen, TV MIDTVEST

Alkometret viste chokerende 2,98 da medarbejderne på en virksomhed i Videbæk, mandag formiddag, fattede mistanke til en 53-årig rumænsk lastbilchauffør, som skulle losse varer af.

Medarbejderne valgte i første omgang selv at teste den chaufførens formiddags-brandert, og anmeldte ham efterfølgende til politiet .

Kjeld Nedergaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing fortæller, at en ordensmagtens alkometermåling viste en promille på 2,09. Altså lidt mindre end medarbejderne på virksomheden havde målt sig frem til.

- Det er stadig langt over det tilladte og rystende, at en professionel lastbilchauffør kører rundt med så høj en promille, siger Kjeld Nedergaard til TV MIDTVEST.

Rystende at en professionel chauffør har så høj en promille

Kjeld Nedergaard, Lokalpolitiet Ringkøbing 

Chaufføren har efterfølgende afleveret en blodprøve, som kan afsløre den præcise promille.

Den 53-årige rumæner kan på den baggrund se frem til et klækkeligt bødekrav og, formentlig, en frakendelse af kørekortet, som gør ham ude af stand til at føre bil i Danmark.

Chaufførens lastbil får indtil videre lov til at holde ved virksomheden i Videbæk, hvor den bliver holdende til bøden er betalt.