DM-guld kræver toppræstation

Skjerns træner har opskriften på succes i finalen mod Kolding - selv om det bliver svært: Indtil det modsatte er bevist, har vi en chance, siger han.

Skjern Håndbold står over for den forsvarende mester, når vestjyderne torsdag på hjemmebane møder KIF Kolding København i den første DM-finale.

Skjern-træner Ole Nørgaard er bevidst om, at de grønblusede skal spille op til deres bedste, hvis mesterholdet skal udfordres. 

- Alle ved, at man skal forbi Kolding, hvis man skal vinde noget i dansk håndbold. Uden en toppræstation fra os bliver det meget svært, siger Ole Nørgaard.    

I semifinalen mødte Skjern Bjerringbro-Silkeborg, og vestjyderne lagde flot ud med at slå BSV med seks mål i den første kamp på hjemmebane.  Også i finalen mod Kolding har Skjern hjemmebanefordel i første kamp, men det er ikke noget, Skjern-træneren tænker meget over.

- Det spekulerer jeg egentlig ikke så meget i. Jeg tænker ikke på, hvad vi får i første kamp. Vi skal spille derudaf, og så ser vi, hvad det ender med, forklarer han.

Kolding er favoritter - men...

KIF må betegnes som favoritter, men Skjern har imponeret i slutspillet, og Ole Nørgaard har opskriften på, hvordan guldet skal sikres.

- Der er mange ting, der skal lykkes, hvis man skal slå Kolding. Man skal have styr på deres forsvarsspil, deres sammensatte angreb og deres store individualister. Indtil det modsatte er bevist, har vi en chance, siger han.

Den tidligere landsholdsback fra Skjern, Kasper Søndergaard, løb på banen i den anden semifinale mod BSV efter at have haft et længere skadesforløb. Søndergaard pådrog sig tidligere på sæsonen en skade i ryggen, som han kom sig over hurtigere end forventet.

- Jeg kan sige, at Kasper fik lidt kamptræning mod BSV, og det er da klart, at han ikke er i kampform. Men han er mere klar til at spille nu, end han var i semifinalerne. 

Første finalekamp fløjtes i gang torsdag aften klokken 21 i MCH Messecenter i Herning. Returopgøret spilles søndag.

/Ritzau/

 

GULDFEST ANNO '99

Sidste gang, Skjern vandt en DM-titel, var i 1999 mod netop Kolding.

Vi har fundet guldfesten frem fra arkivet, og du vil nok kunne genkende et par ansigter (bl.a. den nuværende Kolding København-træner samt Henrik Bergholt, der er far til forsvarstalentet Emil Berholt).

TV MIDTVEST har op til dagens finalekamp mødt en Skjern-superfan. Se med i vores udsendelse kl. 19:30 - eller se kampens resultat i vores sene udsendelse, der i dag er rykket til 23:30!


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Sport.