DF og Venstre indgår samarbejde i Ringkøbing-Skjern

Ved kommunalvalget til november indgår DF og V i Ringkøbing-Skjern Kommune samarbejde for at undgå stemmespild.

Hvis Dansk Folkeparti og Venstre i Ringkøbing-Skjern Kommune står med flertallet efter næste kommunalvalg, så er de klar til at starte i konstitueringsforhandlinger med Venstres spidskandidat Hans Østergaard som leder af forhandlingerne. For at forsøge at opnå flertal og dermed overmed overhånden i forhandlingerne om borgmesterposten har DF og Venstre indgået valgforbund. 

- Valgforbundet etableres for at sikre den bedst mulige udnyttelse af borgerlige stemmer ved valget den 21. november 2017 med det formål at sikre en fortsat borgerlig ledet Ringkøbing-Skjern Kommune i årene 2018-2021”, oplyser de to partier i en fælles udtalelse.

De to partier holder mulighederne åbne for at indgå konstitueringsaftaler og valgforbund med andre borgerlige partier.    

Nuværende borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Ivar Enevoldsen (V) meldelte i 2015, at han ikke genopstiller som borgmester. 

Valgforbund

- Ved kommunalvalget har de opstillede kandidatlister mulighed for at støtte hinanden ved at indgå valgforbund.

- Fordelen ved at indgå  valgforbund er, at stemmespild minimeres. Efter valget fordeles mandaterne først mellem de enkelte valgforbund, og dernæst mellem valgforbundenes enkelte partier.

- Hvis to partier i samme valgforbund begge var ved at opnå et ekstra mandat, så kan det ene af de to partier gøre brug af det andet partis stemmer til at opnå et ekstra mandat. Derfor er det relevant at vide, hvilke valgforbund de enkelte lister har indgået.

Kilde: KL.dk