De er svære at fange og ikke særlig meget værd: Dyrehandler forstår ikke kængurutyverier

En dyrehandler vurderer, at det må være erfarne folk, der står bag de nylige kængurutyverier i landsdelen. Men han forstår ikke helt hvorfor.

To gange på en måned har kænguruejere i landsdelen mistet deres dyr.

Fagfolk undrer sig og vurderer, at de er blevet stjålet af erfarne folk og at kænguruerne sandsynligvis bliver transporteret uden for landets grænser, hvor de bliver solgt videre. For markedet herhjemme er ikke stort, og det kræver en indsats at fange en kænguru.

- Jeg tror helt sikkert det er nogen, der har forstand på dyr, for ellers går man ikke sådan lige ind og fanger et par kænguruer, siger dyrehandler Jens Jørgensen, der er indehaver af Dyrenes Verden i Tarm.

Han er selv den glade ejer af tre kænguruer, og ifølge ham er det ikke alle, der kan have den slags dyr gående.

- Dem der typisk har kænguruer har dem som hobbydyr til at kigge på. Det kunne være små parker, der har dem til at vise frem, siger Jens Jørgensen.

Ikke specielt kostbare

I Danmark må private gerne eje og handle med de små kænguruarter, men markedet er begrænset.

- Der er ikke ret mange i Danmark, som har kænguruer, og jeg tror mange af ejerne kender hinanden, siger Jens Jørgensen.

Alligevel er der nu to gange på en måned blevet stjålet kænguer fra en dyrehandler i Thy og fra en besøgsgård ved Bjerringbro.

Dyrehandleren tror, at kænguruerne bliver ført ud af landet og solgt til private eller til dyreparker.

- Der må være en økonomisk gevinsk i det. De må jo repræsentere en eller anden værdi, siger Jens Jørgensen.

Men det undrer folk med kænguruforstand, at det er besværet værd at fange og videresælge de australske pungdyr, for de er ikke specielt kostbare.

- Man kan købe et kængurupar - altså en han og en hun - for i omegnen af 10.000 kroner, så det er da ikke værd at gøre sige til tyv for, siger Jens Jørgensen.

Politier har lige nu ingen konkrete spor af gerningsmænd i sagerne om de forsvundne kænguruer.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Livsstil.