Danskeksamen om natten

En gruppe medarbejdere på Arlas mejeri Nr. Vium var natten til fredag til danskeksamen - samme tid, som de normalt arbejder på.

I to måneder har 12 ansatte på Arlas mejeri Nr. Vium ved Videbæk fået danskundervisning - om natten. Medarbejderne arbejder nemlig normalt på natholdet, og hvis de skulle undervises og til eksamen i dagtimerne, ville det ødelægge deres døgnrytme. I nat var de så til eksamen.

- Havde det været om dagen, så havde jeg sagt nej, for det påvirker min søvn, og så kommer du ikke frisk og udhvilet på arbejde, fortæller Finn Lieberknecht.

Det er VUC Ringkøbing- Skjern, der har stået for natundervisningen, og de var med på ideen, selv om det betød, at lærerne skulle vende om på deres døgnrytmer.

- I starten var vi spændte på, om vi kunne holde os vågne til at være engagerede ud på de små timer, men det har ikke været et problem, siger Søren Lyngesen, der er underviser hos VUC Ringkøbing-Skjern.

Undervisningen er målrettet medarbejdere, der er ordblinde eller har andre vanskeligheder med at læse og skrive. De har en gang i ugen haft danskkursus fra 20.30 til 3.00.

- Jeg er blevet bedre til at læse og skrive, og det hjælper mig i hverdagen, fordi alt skal dokumenteres og skrives, så folk kan læse og forstå det, siger Kim Givskud Kristensen, der er smed på mejeriet.

De 12 kursister var i nat blandt andet til en skriftlig eksamen og diktat. Først om en måneds tid får de resultaterne fra prøverne.