Dagen efter brand til traktortræk: Glad for at det var et uheld

Uforsigtighed med en lighter var årsag til en stor brand ved traktortræk i Borris. Arrangøren er ked af afslutningen på arrangementet, men glad for at det, trods alt, var et uheld.

Det var et uheld, der var årsagen til en stor brand ved traktortræk i Borris søndag eftermiddag. Og selvom det er trist, så glæder det arrangøren, at der ikke lå en bevidst handling bag, som de første formodninger fra politiet ellers indikerede.

quoteVi har selvfølgelig gjort os en masse tanker om, hvad der skal ske, og i fremtiden skal der aldrig nogensinde stå halmballer eller andre brandbare materialer, når der er så mange mennesker samlet

Inger Bech, arrangør af traktortræk

- Vi er selvfølgelig rigtig kede af, at det fik den udgang. Men vi er rigtig glade for, at der er tale om et uheld, lyder det mandag fra arrangøren, Inger Bech.

Det var en ung mand, som ville tænde en cigaret, der satte branden i gang. Han kom for tæt på en halmballe med sin lighter, som derved fik antændt op mod 100 bigballer. 

Mandag er arrangørerne i gang med oprydningen efter arrangementet, der trak op mod 5000 gæster til. Og uheldet har sat gang i refleksioner omkring, hvad der skal gøres anderledes næste år for at undgå et lignende uheld.

- Vi har selvfølgelig gjort os en masse tanker om, hvad der skal ske, og i fremtiden skal der aldrig nogensinde stå halmballer eller andre brandbare materialer, når der er så mange mennesker samlet, siger Inger Bech. 

Det var omkring 1000 tilskuere tilbage, da branden brød ud omkring klokken 18 søndag. Tre tilskuere blev kørt på sygehuset til behandling for røgforgiftning, mens en anden tilskuer pådrog sig en brandskade på hånden, da han prøvede at slukke branden. Derudover slap arrangørere og tilskuere med skrækken, og brandvæsenet lod bigballerne brænde ud.

Den unge mand, der uden forsæt antændte halmballerne, får en bøde og kan, ifølge vagtchef Bjarne Askholm, risikere et erstatningskrav fra ejeren af de 100 udbrændte bigballer. 

Årets helt store dag i Borris gik op i røg og flammer, da der gik ild i 100 bigballer til Påsketræk