Cirkusdirektør takker af: Om fem år er der ikke cirkus mere

Cirkusdirektøren fra Cirkus Zalmov fra Skjern stopper. Han er oppe i årene, men stopper fordi han mener, der ikke er flere cirkus tilbage om fem år.

Efter 12 år med Cirkus Zalmov er det efter søndagens forestilling slut. 

Hvert år har der i juli og august været forestilling seks gange om ugen ved Houstrup Strand. Men nu er der andre ting, der lokker cirkusdirektør Per Venzel Zalmov-Mikkelsen og hans kone Flora Mikkelsen-Zalmov.

quoteDe officielle hjul de maler meget langsomt. Nu er der kommet nogle ind i Folketinget, der har fået øje på at cirkus også er kultur, men før de når at få lavet om på, hvad man plejer at gøre, er cirkus dødt.

Per Venzel Zalmov-Mikkelsen, Cirkusdirektør, Cirkus Zalmov

- Jeg har lavet cirkus siden, jeg var fem år gammel, så nu vil jeg prøve noget andet, siger Per Venzel Zalmov-Mikkelsen.

- Vi skal have gjort noget ved huset og være mere sammen med børn og børnebørn, siger Flora Mikkelsen-Zalmov.

Men det er ikke kun på grund af alderen, at Cirkus Zalmov fra Skjern nu pakker teltet sammen. Ifølge cirkusdirektøren er der ikke flere cirkus tilbage i Danmark om 5 år.

- De officielle hjul maler meget langsomt. Nu er der kommet nogle ind i Folketinget, der har fået øje på, at cirkus også er kultur, men før de når at få lavet om på, hvad man plejer at gøre, er cirkus dødt, siger han. 

Med 150 tilskuere var der udsolgt til den sidste forestilling, men for cirkusdirektøren var det ikke en speciel forestilling. 

- Det lyder mærkeligt, men det var som enhver anden forestilling, vi har lavet, vi gør vores bedste, siger han. 

Per Venzel Zalmov-Mikkelsen stopper som 70-årig. 

Efter 12 år med Cirkus Zalmov er det nu slut. Den 70-årige cirkusdirektør var i dag i manegen for sidste gang.

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Kultur.