Charlotte ikke syg nok til sygedagpenge trods diskusprolaps

Charlotte Theilgaard Nielsen troede egentlig, hun skulle være på sygedagpenge. Men Ringkøbing-Skjern Kommune fik pludselig en anden plan.

Sidste sommer fik Charlotte Theilgaard Nielsen en diskusprolaps og kunne derfor ikke fortsætte som social- og sundhedsassistent. Hun troede egentlig, hun skulle være på sygedagpenge, mens hun blev omskolet, men Ringkøbing-Skjern Kommune fik pludselig en anden plan.

- Da jeg kommer hjem, er der et brev i min e-boks, hvor de har sendt mig en partshøring, hvor de tager mine sygedagpenge fra mig, fordi jeg ikke er syg nok og ikke er i behandling længere, siger hun. 

Det er et skøn, om sygedagpenge skal forlænges eller ej. Ifølge FOA sagsbehandler Ringkøbing-Skjern Kommune oftere til skade end gavn for borgerne - sammenlignet med Herning og Ikast-Brande.

- Jeg oplever, at de ser mere på mulighederne i forhold til forlængelse end begrænsningerne - og det er min oplevelse i Ringkøbing-Skjern, at hvis man kan stoppe sygedagpenge, så gør man det, siger Lone Fauerholdt Knudsen, der er konsulent ved FOA Herning. 
 

Bonus for at nedbringe langtidssyge

Ifølge Dagbladet Ringkøbing Skjern har 25 medarbejdere i kommunen delt en bonus på 100.000 kroner for at spare kommunen for 13 millioner på sygedagpengeområdet i 2016. Men den mistænksomme ordlyd deler beskæftigelsesudvalgets næstformand ikke.

- Sådan som jeg tolker det, så er det jo et skulderklap for den omvæltning, det har været at kigge anderledes på de her sager, siger Jens Erik Damgaard, der er næstformand for beskæftigelsesudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Alligevel giver bevågenheden anledning til at gå sager som Charlotte Theilgaard Nielsens efter.

- Det er uheldigt, som det i hvert fald bliver fremstillet på. Ved førstkommende udvalgsmøde kommer vi til at snakke om det her, siger han. 

Medarbejdere grinede af Charlotte

Tilbage i Videbæk husker Charlotte Theilgaard Nielsen samtalen med kommunens sagsbehandler, da hun ringede for at opklare brevet i sin e-boks.

- Hun sagde, at hun havde haft det oppe i sit team, og de nærmest grinede over, at jeg ville forlænge mine sygedagpenge og give mig en revalidering, siger hun. 

Nu må hun afvente Ankestyrelsens afgørelse, der kommer i løbet af efteråret.

- Jeg håber jo, at det kan hjælpe min sag, men bestemt også andre, så de ikke havner i lignende sager. Men jeg håber jo også, at jeg kan få mine sygedagpenge tilbage, siger hun. 

 

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Sundhed.