Cannabisbruger må igen køre bil

Johnny Zaar fra Nørre Bork har fået sit kørekort midlertidigt igen. Det har ellers været taget fra ham, fordi han får medicinsk cannabis.

- Jeg har fået mit liv tilbage, i hvert fald indtil videre. Sådan lyder det fra Johnny Zaar fra Nørre Bork, der har haft frakendt sit kørekort, fordi han får medicinsk cannabis imod den uhelbredelige tarmbetændelse Morbus-Crohn. Men i morges modtog han et brev fra politiet med beskeden om, at kørekortet var midlertidigt genudstedt.

- Jeg har siddet lænket til mit hjem, for her er ingen offentlig transport. Jeg laver en del foreningsarbejde rundt omkring i Danmark, og det kan jeg jo fortsætte med nu, siger Johnny Zaar.

Johnny Zaars egen læge har vurderet, at medicinsk cannabis ikke påvirker hans evne til at køre bil, ligesom den tidligere socialoverlæge i Københavns Kommune, Peter Ege bakker op. Men selvom lægerne gav grønt lys, sagde Sundhedsstyrelsen stop. Siden 2013 har der nemlig været nultolerance overfor medicinsk cannabis i trafikken.

Johnny Zaar er stoppet med at tage sin medicin, så han kunne få sit midlertidige kørekort. Han håber, at en politisk proces vil gøre det lovligt for ham at køre bil, selvom han tager medicin.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Sundhed.