Byttede amfetamin ud med sukker og optrevlede smuglerring

Tre yngre mænd er blevet varetægtsfængslet for at have smuglet tre kilo amfetamin fra Holland til Danmark.

Tre kilo amfetamin. Hemmlig nethandel. En sending sukker. Skjult kamera og et dødsbo i Tim.

Det er hovedingredienserne i den kriminalsag, der i dag udspillede sig for retten i Hernig.

Her sad en 27-årig mand fra Ringkøbing foran dommeren, tiltalt for at have været med til at få smuglet tre kilo amfetamin fra Holland til Danmark. Det har han ifølge anklager Iben Ernst Bøttker gjort, alt imens han sad fængslet for en lignende sag, og det gør bestemt ikke sagen mindre alvorlig.

- Det er i hvert fald en skærpende omstændighed, når man sidder fængslet og alligevel begår kriminalitet - hvis han altså ender med at blive dømt for det. Så kommer vi i hvert fald op over de fem års fængsel, så det er en meget alvorlig forbrydelse, forklarer anklageren.

Sendt med post til dødsbo i Tim

Politiets teori er, at den 27-årige, sammen med to andre yngre mænd, ad flere omgange har bestilt amfetamin fra Holland via det såkaldte "dark-net", som er steder på nettet, hvor man kan købe ulovlige varer, og hvor ens IP-adresse ikke kan spores. Herefter er amfetaminen blevet sendt til Danmark ad flere omgange i kuverter med posten.

Forsendelserne blev afleveret på en adresse i Tim, som var et dødsbo relateret til en af de sigtede.

Men indsmuglingen blev opdaget.

- Politiet får nys om det og får opfanget én af de her pakker med amfetamin, får byttet den ud med noget sukker, og så sætter de noget videooptagelse op. På den måde kan de jo finde frem til, hvem det er, der henter de her forsendelser, forklarer Iben Ernst Bøttker.

Efterforskningen fortsætter

Politiindsatsen har ført til at tre yngre mænd nu er blevet varetægtsfængslet i fire uger, hvor imens efterforskningen i sagen fortsætter.

- Når man har tre kilo amfetamin, så har man nok en ide om, at man skal sælge det videre til nogle personer. Det vil vi selvfølgelig gerne finde ud af, og vi vil selvfølgelig også gerne finde ud af, hvem der har solgt det her stof til dem, forklarer Iben Ernst Bøttker.

Den 27-årige nægtede ethvert kendskab til sagen og kærede varetægtsfængslingen. Han ankede også en ransagningskendelse af sin celle i fængslet.