Byrådsmedlem skifter mening om vindmølleprojekt

Den politiske opbakning til havvindmøller i byrådet i Ringkøbing-Skjern halter efter venstremedlem Gitte Kjeldsen i dag ændrede mening til projektet.

Byrådsmedlem Gitte Kjeldsen har som det første byrådsmedlem i byrådet i Ringkøbings-Skjern Kommune ændret mening efter lang tids stormvejr omkring de kystnære vindmøller ved Holmsland Klit.

- Jeg har lavet en fejl(…). Dengang jeg sagde ja til det i 2012, der så jeg en række tændstikker stå ude i det fjerne, lyder det fra byrådsmedlemmet.

 

Projektet har haft fuld opbakning siden 2012, men i løbet af de seneste måneder er der kommet øget modstand mod projektet, hvor blandt andet en række turismefirmaer i starten af marts sammen udtrykte modstand mod projektet.

Da det mulige vindmølleprojektet så dagens lys kunne vindmøllerne ligge i alt fra 1-20 kilometers afstand fra kysten. Men de aktuelle planer vil placere vindmøller henholdsvis 4 og 8 kilometer fra kysten. Det er nu den ændring, der skaber politisk uro.

- Nu går det op for mig, at det er alt for tæt på vores kyst  og alt for tæt på vores uendelige vider, som egentlig er vores største attraktiv herude, så kan jeg ikke længere sige ja til det, lyder det fra Gitte Kjeldsen.

 

Den endelige beslutning om vindmølleparken ligger hos Folketinget. Alligevel vækker den nye støtte i byrådet glæde hos protestgruppen Stop Vesterhav Syd.

 

- Hver gang der er nogle markante personer der ændrer mening er det nogle  der får tænkt sig om en gang mere og siger. Det kunne godt være at det ikke var så smart det vi mente før, siger Preben Greibe, der er bestyrelsesformand for Stop Vesterhav Syd

 

Gruppeformand for Venstre i Ringkøbing-Skjern Kommune, Kristian Ahle er ærgerlig over, at partifællen har ændret standpunkt. Han tror dog ikke på, at det får betydning for byrådets støtte til projektet.

- Det er klart, at når der er en, der vakler, så giver det grobund for, at der er nogle, der siger, at den kampagne, vi har kørt, og den har jo været massiv, jamen det virker, så hvis nu der er nogle politikere, der er lidt løse på hånden, så lad os køre endnu en endnu stærkere storm. Det tror jeg, der er risiko for, men jeg tror, at Byrådet har så markant et flertal for det her, så det vil ikke ændre noget, siger han.

 

Gitte Kjeldsen håber, at hun kan inspirere sine kollegaer i byrådet til også at ændre holdning.

- Jeg håber, at man tænker sig om med at ødelægge et stykke naturarv, som jeg synes vores vestkyst er.

 

Folketinget skal tage stilling til om vindmølleparken skal ligge ved Holmsland Klit inden slutningen af april.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Miljø.