Byråd øger tilskud til nyt oplevelsescenter og sætter gang i byggeri

For en måned siden fik et nyt oplevelsescenter i Ringkøbing-Skjern Kommune 10 millioner kroner, og nu har kommunen valgt at give de sidste 20 millioner, så byggeriet kan gå i gang.

Foto: NaturKRAFT

I maj valgte Augustinus-fonden at støtte et nyt oplevelsescenter i Ringkøbing-Skjern Kommune med 10 millioner kroner. Nu har byrådet i kommunen vedtaget at hæve deres andel af byggeprojektet med 20 millioner kroner. Det betyder, at projektet nu kan realiseres. 

- Det er en rigtig god dag for hele Ringkøbing-Skjern Kommune. Med byrådets bevilling kan startskuddet for Naturkraft endelig lyde. Det er et mangeårigt, visionært arbejde, der nu realiseres, og det betyder, at vi kan se frem til om ganske få år at indvie en attraktion af høj international klasse, der vil give et boost til områdets vækst og turismeudvikling, siger borgmester Iver Enevoldsen i en pressemeddelelse. 

Med den nye bevilling forhøjer Ringkøbing-Skjern Kommune sit samlede tilsagn til projektet til i alt 100 mio. kroner. Dermed er der nu givet samlede tilsagn til projektet for 230 mio. kroner, hvoraf A.P. Møller Fonden sidste år besluttede at bevilge hele 100 millioner kroner. Herudover er der modtaget tilsagn fra vindmøllekoncernen Vestas og Færchfonden.

Læs også A.P. Møller giver 100 millioner til oplevelsescenter

De ekstra 20 mio. kroner fra byrådet finansieres som udgangspunkt af engangsindtægter, blandt andet fra salget af HMN Naturgas, og bevillingen får derfor ingen betydning for kommunens driftsbudgetter eller prioriteringen af andre anlægsbudgetter, skriver de i pressemeddelelsen.

NaturKraft har et samlet anlægsbudget på minimum 250 mio. kroner. Med byrådets tilsagn sættes der nu gang i etableringen af parken. De sidste 20 mio. kroner, der mangler forventes fortsat finansieret gennem fonde.

- Vi tror på en fuld finansiering af projektet, men hvis det mod forventning skulle blive svært at finde de sidste 20 mio. kroner, så tilpasser vi projektet, siger Iver Enevoldsen.

Om NaturKraft

  • Under arbejdsbetegnelsen KRAFT er attraktionen over de seneste seks år udviklet med udgangspunkt i et initiativ i Ringkøbing-Skjern Kommune og med støtte fra vækstforum under Region Midtjylland, vindmøllekoncernen Vestas, Realdania m.fl. samt i partnerskab med Aarhus Universitet, Designskolen i Kolding, Arkitektskolen i Aarhus, forskere og attraktionseksperter fra mange forskellige miljøer m.fl.
  • NaturKraft skal placeres på cirka 50 hektar i den nordlige del af Ringkøbing mellem jernbanen, Vestre Ringvej og Vonå. Parken skal bestå af en stor ringvold på cirka 30.000 kvadratmeter med en integreret hovedbygning på cirka 3.500 kvadratmeter, der vil rumme de mange oplevelsesinstallationer og vidensplatforme.
  • NaturKraft indgår som strategisk infrastrukturprojekt under Aarhus 2017 - Europæisk Kulturhovedstad.
  • NaturKraft har et anlægsbudget på minimum 250 mio. kr., og forventes indviet i 2020, hvor dørene slås op for et forventet årligt besøgstal på over 200.000.