Byråd nedlægger 64 plejehjemspladser

Et flertal i byrådet i Ringkøbing-Skjern har tirsdag eftermiddag vedtaget at nedlægge 64 plejehjemspladser i kommunen. Tre plejehjem lukker.

Politikerne fra byrådet i Ringkøbing-Skjern blev mødt af en stor demonstration udenfor rådhuset, da de i dag ankom til byrådsmøde. Første punkt på dagsordenen var lukning af plejehjem i kommunen.

Sagen har i flere måneder vakt både politisk uro og vrede i de små landsbysamfund. Helt til det sidste kæmpede pårørende, personale og borgerforeninger imod.

Et flertal bestående af Venstre, Socialdemokraterne og Kristendemokraterne besluttede at lukke tre plejehjem i henholdsvis Hoven, Troldhede og Stadil. På andre plejehjem i kommunen nedlægges 34 pladser så der i alt nedlægges 64 plejehjemspladser.

En mindre løsning

Oprindeligt havde Social- og Sundhedsudvalget i kommunen indstillet til byrådet, at der skulle nedlægges 77 plejehjemspladser. Men et flertal, med borgmesteren i spidsen, fandt i weekenden en anden løsning, som fredede 13 pladser. 

Samtidig undgå to af de plejehjem, der oprindeligt var peget på, en lukning. I stedet nedlægges 34 pladser på kommunens andre plejehjem.