Butikschef i Fakta: Godt at det kun var materielle ting

Fire Fakta-butikker havde ubudne gæster natten til fredag. I Skjern bestod udbyttet af byttepenge.

Udbyttet var forholdsvis begrænset, da Fakta-butikken på Bredgade i Skjern natten til fredag blev ramt af indbrud. Tyvene kom ind i butikken ved at bryde en dør op og forsynede sig herefter med mønter fra det lukkede kassesystem.

- De brød vores SafePay-system op og slap afsted med alle mønterne, fortæller butikschef Rachel Rusbjerg.

Butikken i Skjern var ikke den eneste, der havde ubudne gæster. Senere på natten blev der også meldt om indbrud i Fakta-butikkerne i Varde, Nr. Nebel og Holsted. 

En patrulje fra Syd- og Sønderjyllands Politi kom senere på sporet af tyvene. Patruljen forfulgte i hvert fald en sort personbil, som tog flugten væk fra Vejen via motorvejen.

- Vi alarmerede Sydøstjyllands politi, som også satte biler ind og overtog forfølgelsen med kurs mod Lillebæltsbroen. På den anden side bæltet var Fyns Politi klar og fortsatte biljagten. Flugtbilen øgede dog farten og slap fri et sted på den fynske motorvej, da politiets biler ikke kunne følge med, siger vagtchef Nikolaj Hølmkjær, Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD.

I Skjern betød indbruddet, at kunderne en overgang ikke kunne betale med kontanter, fordi SafePay-systemet var ødelagt.

- Vi kunne ikke tage imod byttepenge, men kunderne tog det utroligt pænt. Det er da en underlig følelse, at der har været indbrud, men heldigvis gik det kun ud over materielle ting. Jeg er glad for, at vi ikke var på arbejde, så det ikke gik ud over medarbejderne, siger Rachel Rusbjerg.

 
 
Foto: Jeanette Torndahl Madsen, TV MIDTVEST

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien 112.