Bredbåndssagen: Kommune taber endnu en sag om kontroversielt udbud

Drømmen om lynhurtigt bredbånd koster nu Ringkøbing-Skjern kommune endnu en økonomisk bet.

Drømmen om at skaffe lynhurtigt internet til hele Ringkøbing-Skjern fortsætter med at være en kommunal hovedpine.

Kommunen gik efter en erstatning på godt 4,5 millioner kroner for fejlagtig rådgivning i forbindelse med udbuddet, men nu har byretten i Lyngby besluttet, at kommunen i stedet skal af med 250.000 kroner i sagsomkostninger. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Overblik over bredbåndssagen

Endnu et tab for kommunen

Tidligere har man været nødt til at punge ud med otte millioner i erstatning for den brudte bredbåndskontrakt og næsten fire millioner i ekstern advokatbistand.

- Jeg ærgrer mig gul og grøn, hver gang vi kommer ud for en sag, som ender med at koste kommunen penge. Ud fra mit kendskab til sagen, så er den selvfølgelig anlagt i forhåbning om at vinde, men sådan gik det altså ikke, siger borgmester Hans Østergaard (V) til dagbladet i forbindelse med sagen.

Tre juridiske dommere har dermed frifundet Netplan for fejlagtig rådgivning. I dommen bliver det blandt andet slået fast, at rådgiveren ikke havde til opgave at give kommunen juridiske råd om statsstøttereglerne. Kommunen styrede selv processen med udbuddet og traf derfor selv de beslutninger, som kom til at betyde, at udbuddet var ulovligt.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Politik.