Brandstiftelse med håndgranter kan koste fire års fængsel

En 26-årig mand fra Fredericia er tiltalt for at have kastet to håndgranater ind i kælderen under Mylius-Erichsen Bryghus i Ringkøbing i 2009.

En sag om brandstiftelse mod Mylius-Erichsen Bryghus i Ringkøbing i 2009 begyndte mandag ved Retten i Kolding. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

En 26-årig mand fra Fredericia er tiltalt, og politiet har bedt om 15 retsdage for at gennemføre sagen, der bliver betegnet som meget alvorlig. Ifølge Dagbladet er den 26-årige tiltalt for flere grove forbrydelser, der kan koste ham fire års fængsel.

Anklageskriftet lyder således på brandstiftelse med håndgranater mod Mylius-Erichsen Bryghus i Ringkøbing for at få en forsikring udbetalt, for at ville brænde banderivalers klubhus i Odense ned med brandbomber, for rå og brutal vold foran et pizzeria i Fredericia, besiddelse og salg af næsten 70 kilo hash samt pengeafpresning og trusler.

Nægter sig skyldig

Den 26-årige mand med tyrkisk baggrund nægter sig skyldig i alle anklager udover at have været i besiddelse af 900 gram hash. Ifølge Sydøstjyllands Politi er han med i den blandede dansker- og indvandrerbande Bosporus i Fredericia, men det afviser han selv.

Det var en nat i februar i 2009, at den 26-årige mand ifølge politiet stiftede den første af to brande i Mylius-Erichsens Bryghus. Det skulle være han have gjort sammen med en anden mand fra Fredericia, også med tyrkisk baggrund, der i dag er efterlyst efter at have flygtet til Tyrkiet i 2015.

Skaderne fra branden løb op i næsten 1,4 mio. kroner, og den daværende forpagter blev efterfølgende idømt halvandet års fængsel for forsikringssvig.

Blot en måned senere skulle den 26-årige mand, der i 2009 var 19 år gammel, sammen med den nu eftersøgte mand have smidt to håndgranater ind i caféens kælder, der forårsagede nye skader.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien 112.