Børn må undvære togtur til skole

I fremtiden vil Ringkøbing-Skjern Kommunes skolebørn ikke længere kunne køre gratis med tog, når de skal i skole. Arriva Tog har opsagt sin aftale med kommunen.

Ringkøbing-Skjerns skolebørn får ikke længere muligheden for at tage toget til skole. Arriva Tog har nemlig opsagt den aftale med Ringkøbing-Skjern Kommune, som i flere år har betydet, at skolebørn med skolekort har kunnet rejse gratis frem og tilbage med både bus og tog. 

- Det synes jeg, er meget ærgerligt, og jeg forstår det heller ikke. Jeg synes jo, at vi alle sammen har en interesse i at så mange som muligt benytter den offentlige trafik. Så det undrer mig, siger Ole Kamp, der er udvalgsformand for Ringkøbing-Skjern Kommunes Teknik- og Miljøudvalg, til TV/MIDT-VEST.

Det er uenighed om den økonomiske afregning, der har fået Arriva Tog til at afbryde samarbejdet. Sidste år viste en undersøgelse fra COWI, at der hvert år er 24.756 passagerer med skolekort, der bruger toget, mens Arriva mener, at det tilsvarende tal er 46.779 passagerer. Men kommunen har holdt fast i tallene fra COWI, og derfor har Arrriva Tog nu opsagt aftalen.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.