Borgmester: Togaftale giver markante forringelser

Ringkøbing-Skjerns borgmester Iver Enevoldsen har sendt brev til Transportminister Ole Birk Olesen.

Efter planen skal Midtjyske Jernbaner overtage togdriften på strækningen Holstebro-Skjern fra Arriva. En overtagelse som Ringkøbing-Skjerns borgmester Iver Enevoldsen frygter kan betyde markante forringelser for togpassagererne.

- Hovedhensynet må være at sikre borgerne i Vestjylland de bedst mulige transportmuligheder. Men når vi læser den aftale, der er lagt frem for strækningen mellem Holstebro og Skjern, så kan vi ikke genkende det billede, siger borgmesteren i en pressemeddelelse fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

quote... store negative konsekvenser for muligheden for pendling, bosætning og tiltrækning af arbejdskraft til de mange store eksportvirksomheder, der findes i området

Iver Enevoldsen, borgmester (V), Ringkøbing-Skjern

Borgmesteren har nu sendt et brev til transportminister Ole Birk Olesen (LA).

I brevet skriver kommunen blandt andet:

- Hovedhensynet ved en eventuel omlægning alene bør være at sikre borgerne i Vestjylland kortest mulig rejsetid, flest mulige afgange og størst mulig fleksibilitet. Kort sagt, den bedst mulige service.

Kan koste arbejdspladser

Kommunen mener ikke den nye aftale vil give passagererne den bedst mulige service.

Når Midtjyske Jernbaner overtager driften kan det tvært imod give væsentlige kvalitetsforringelser, usammenhængende togdrift, køreplaner og billetsystemer, mener kommunen.

I sidste ende kan det få store konsekvenser for området, skriver borgmesteren til transportministeren.

- Såfremt disse risici bliver til virkelighed, vil det få store negative konsekvenser for muligheden for pendling, bosætning og tiltrækning af arbejdskraft til de mange store eksportvirksomheder, der findes i området, skriver borgmester Iver Enevoldsen (V).