Borgmester roser ny planlov

I Ringkøbing-Skjern Kommune er borgmester Iver Enevoldsen tilfreds med det lovforslag, erhvervsminister Brian Mikkelsen har fremsat om en modernisering af planloven.

I det nye lovforslag lægger regeringen blandt andet op til, at efterladte bygninger i landzonen må bruges til at etablere håndværks- og industrivirksomheder.

Samtidig får husejere inden for strandbeskyttelseslinjen bedre rammer til at udbygge deres terrasse eller plante højbed, og så får kommunerne bedre muligheder for at udvikle kystbyerne.

I Ringkøbing-Skjern Kommune glæder borgmesteren sig over udsigten til en planlov, der giver lov til udvikling i fremtiden.

- Vi er rigtig godt tilfredse med, at forslaget nu er fremsat. Planloven trænger til en modernisering, og med det nye forslag får vi en fornuftig balance, der giver udviklingsmuligheder i hele Danmark, siger Venstre-borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune Iver Enevoldsen i en pressemeddelelse.

Han fortæller, at lovforslaget i Ringkøbing-Skjern Kommune konkret vil betyde bedre muligheder for realisering af et højtprofileret projekt som Søndervig Feriepark. Et projekt, der ifølge borgmesteren vil komme hele området til gavn.

- Det kommer også til at betyde bedre vækstmuligheder for en fremadstormende virksomhed som Stauning Whisky. Vi skal netop have en planlov, der giver lov til udvikling, siger Iver Enevoldsen.

Lovforslaget bygger på en aftale mellem regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti fra juni 2016.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.