Borgerkrav nyttede: Parkeringstiden i Skjern hæves

Teknik- og miljøudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune har besluttet at hæve den tilladte parkeringstid i Skjern fra 30 minutter til to timer efter et massivt borgerønske.

Det kan godt betale sig at råbe politikerne op i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det viser tirsdagens beslutning i Teknik- og Miljøudvalget, der hæver den tilladte parkeringstid i Skjern fra 30 minutter til to timer. 

- En time ville vi være rigtig kede af. Det batter ikke noget. Men to timer er vi rigtig tilfredse med. På to timer kan man jo nå meget mere, end man kan på en halv time, siger bychef i Skjern, Mette Christensen.

Kommunens forvaltningen havde ellers anbefalet politikerne kun at hæve parkeringstiden til en time:

quotePå to timer kan man jo nå meget mere, end man kan på en halv time.

Mette Christensen, bychef i Skjern

- Det konkrete ønske om at ændre tidsbegrænsningen fra 30 min til 3 timer langs Østergade og Bredgade, kan ikke anbefales gennemført, idet det vurderes at være ødelæggende for den udskiftning, der er behov for i en centerby. På de pågældende strækninger bør der sikres en forholdsvis stor udskiftning, som tilgodeser bilister, der kun har korte ærinder, skrev forvaltningen i indstillingen, som politikerne altså valgte at gå imod til stor glæde for Mette Christensen, der dog oprindeligt ønskede tre timers fri parkering.

- Vi havde valgt at spille ud med tre timer, for så var det ens i hele byen, men vi er rigtig glade for de to timer, og at udvalget valgte at gå imod administrationens indstilling, siger hun.  

Over 3800 underskrifter for ændring

I begyndelsen af februar afleverede bychefen 3802 underskrifter for at få politikerne til at tage sagen op i byrådet. Det kan ske, efter at kommunen fra den nye byrådsperiode ved årsskiftet har besluttet, at borgere kan få sager bragt op i byrådet, hvis de skaffer over 1148 underskrifter fra medborgere i kommunen. 

- Jeg kunne sagtens være gået til forvaltningen ene mand, men for mig var det vigtigt at vise, at der var mange som bakkede op. Det viste de mange underskrifter, så det er en rigtig god idé med borgerdrevne underskrifter, konstaterer Mette Christensen, der allerede kan høre de positive meldinger efter tirsdagens beslutning. 

- Snakken er allerede begyndt at gå, og det skaber stor glæde i byen, kan man mærke. Så nu håber vi, at byrådet følger Teknik- og miljøudvalgets indstilling med de to timer, siger hun. 

Beslutningen sendes til videre behandling i Økonomiudvalget den 20. marts. Herefter skal den til endelig behandling i Byrådet 17. april. Politiet skal som myndighed også godkende beslutningen, før parkeringskiltene i midtbyen for alvor kan skiftes ud. 

Mette Christensen afleverede den 2. februar 3802 underskrifter til borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Hans Østergaard (V). 

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Politik.