Blodprøve: Ingen kokain i blodet på dødsbillist

En 25-årig mand, der sad varetægtsfængslet for trafikdrabet på en tysk turist, er løsladt, efter en blodprøve ikke havde spor af kokain.

Den 23. oktober blev en tysk turist påkørt af en 25-årig mand fra Hvide Sande. Turisten døde, og den 25-årige blev varetægtsfængslet i de maksimale fire uge, fordi dommeren mente, det var en skærpende omstændighed, at den 25-årige var påvirket af kokain.

Nu viser ananlysen af en blodprøve fra manden dog ingen spor af kokain, og derfor blev han løsladt onsdag. Manden er fortsat sigtet for drabet. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Ulykken skete klokken 18.06, da den 50-årige tyske turist og familiefar ville passere Holmsland Klitvej mellem Hvide Sande og Søndervig. Imens kommer den 25-årige, som er føren af bilen, kørene med en 23-årig medpassager. 

- Manden forsøger tilsyneladende at undvige, men han træder et skridt tilbage og bliver ramt og dør på stedet, oplyser vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Claumarch.

Efter ulykken tager politiet en narkotest, der afslører, at den 25-årige har kokain blodet, og ved det efterfølgende grundlovsforhør erkendte manden, at han havde indtaget kokain og hash fredagen inden ulykken.