Bankrøver skød med jagtgevær

Voldsomt røveri mod Handelsbanken i Videbæk fredag formiddag. Røveren affyrede et oversavet jagtgevær mod en rude i en såkaldt forsinkelsessluse i banken.

Lidt før ti fredag formiddag kom en røver ind i Handelsbanken på Bredgade i Videbæk. Da han kom ind i vindfanget til banken, som fungerer som en forsinkelses-sluse, fik personalet mistanke til røveren.

Da personalet nægtede at lukke ham videre ind i banken tog han et oversavet jagtgevær frem og affyrede et skud mod panserglasset i den glasdør, der er mellem selve banken og sikkerhedsslusen. Derefter kravlede røveren igennem skudhullet i panserglasset.

- Han virker meget opsat på at komme ind. Han viser da i hvert fald stort initiativ. Det synes jeg er usædvanligt. Så det er meget farligt, det han har været i gang med, siger Henning Østergaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing.

Cyklede væk

Røveren truede personalet til at udlevere et ukendt beløb. Han fik pengene i en medbragt grøn og hvid plastikpose med en tekst. Sandsynligvis stod der noget i retning af "bevar spar" på posen.

Røveren er omkring 20 år og 165 cm. høj. Efter røveriet cyklede han mod nord af Solsøhedevej.

 

Handelsbanken i Videbæk udsat for et væbnet røveri. Ung mand skød sig vej gennem bankens dør.