Ballade på asylcenter kan få konsekvenser

Tumult mellem op til 100 asylansøgere tirsdag på asylcentret Nordsø Camping ved Hvide Sande kan få konsekvenser for de implicerede parter.

Tumulten på asylcentret Nordsø Camping ved Hvide Sande er uacceptabel, fortæller regionschefen i Røde Kors, Claus B. Pedersen. Det kan i værste fald få konsekvenser for de implicerede parter.

- Det kan komme på tale, at asylansøgere, der ikke opfører sig ordentligt, kan blive flyttet til andre asylcentre, fortæller han til TV MIDTVEST.

Regionschefen understreger dog, at det er en situation, han helst vil undgå.

Dialog vejen frem

- Vi i Røde Kors har ikke nogen som helst interesse i at flytte folk til andre centre, siger han, mens han understreger, at dialog derimod er vejen frem.

Derfor vil skolelederen på Hvide Sande Skole, hvor hele konflikten mellem flere unge asylansøgere startede tirsdag formiddag, i løbet af onsdag holde et møde med den lokale centerleder for at finde en løsning. De vil begge sørge for at få talt med alle parter i sagen.

- Vi går først og fremmest ind for dialog, fortæller regionschefen.

Konflikten på Hvide Sande Skole eskalerede tirsdag eftermiddag, da eleverne kom hjem på asylcentret Nordsø Camping, hvor flere familiemedlemmer følte sig nødsaget til at blande sig.

Det resulterede i, at politiet blev tilkaldt for at stoppe den tumult, der opstod mellem op til 100 asylansøgere.

Regionschefen i Røde Kors oplyser, at der ikke har været flere uroligheder i løbet af natten.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien 112.