'Årgang 0': Emma fra Tarm ikke med i ny sæson

Emma og hendes familie fra Tarm holder en pause fra 'Årgang 0'. En knæskade og en Asperger-diagnose har gjort, at familien ikke er med i den nye sæson.

Når programmet 'Årgang 0' tirsdag aften har sæsonpremiere på TV2, bliver det kun kortvarigt med Emma og hendes familie fra Tarm. En knæskade og en Asperger-diagnose har gjort, at familien har valgt at holde en pause. 

I premiereafsnittet fortæller 15-årige Emma selv, at der er flere grunde til, familien har valgt at sige midlertidigt stop.

- En af grundene er, at jeg er blevet knæskadet og har haft rigtig mange smerter de sidste halvandet til to år. Det har så gjort, at jeg ikke har kunnet spille fodbold og ikke har kunnet komme på efterskole, fordi jeg har ondt i det hele tiden, siger hun.

Skaden har taget hårdt på Emma, forklarer hendes far.

- Det gav hende et knæk, for det havde hun godt nok set frem til. Al overskud var væk, siger Poul Erik.

Det er ikke kun Emma, der er skyld i familiens beslutning. Også hendes lillebror Simon har sine egne problemer at kæmpe med, forklarer deres mor, Lene, i dokumentarafsnittet.

- Simon har haft det rigtig svært og tumlet med nogle andre problemer end så mange andre. Han er blevet udredt på sygehuset i Herning og har fået en Asperger-diagnose, som er en form for autisme. Og det gør også, at der på det punkt er rigtig meget brug for ro, så vi også kan lade op og få noget mere overskud, siger hun.

- Der er mange ting i det, når vi har to børn, der hver i sær har noget at kæmpe med. Når vi får styr på det, skal overskuddet nok komme tilbage, fortsætter hun.

'Årgang 0' er en dokumentarserie, som siden efteråret 1999 har fulgt fire familier i Danmark, der alle fik et barn i år 2000. Dokumentarserien følger børnene, til de bliver voksne.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.