Årelange forsikringssager dræner familier

Det kan tage år at få afsluttet sin forsikringssag, hvis man får en alvorlig arbejdsskade. Ronnie Pedersen fra Tarm har ventet 2,5 år.

1068 gange på et år har Ronnie Pedersen fra Tarm været inde i sin e-boks for at tjekke for nyt i sin arbejdsskadesag.

- Nogle gange har jeg været inde fire gange på en dag. Jeg har nogen gange været inde selv på en søndag, selvom jeg godt ved, der ikke kommer nyt der, forklarer han.

Det er ventetiden, der er det værste for ham. For 2,5 år siden mistede Ronnie Pedersen førligheden i venstre arm efter en ulykke på sit arbejde. Siden har han ventet på at få afgjort sin méngrad og sit erhvervsevnetab. Det har haft store økonomiske konsekvenser

- Jeg synes ikke, det er i orden. For det går hårdt ud over familien, både familiemæssigt og økonomisk, fortæller han.

Måtte droppe uddannelsen

For eksempel er hans kone droppet ud af sin uddannelse som social- og sundhedsassistent og erstattet det med et fast job i hjemmeplejen. For familien, som tæller Ronnie Pedersen, hans kone og deres syv børn, kunne ikke klare sig økonomisk før Arbejdsmarkedets Erhvervssikring havde afklaret Ronnies erhvervsevne, og han dermed kunne få suppleret sin sygedagpengesats.

- Det er jeg jo ked af. Det er selvfølgelig ikke min skyld, at jeg kom ud for en arbejdsulykke, men det er jo ligesom hendes drøm at få en uddannelse, forklarer han.

Man må lære at leve med det

Ronnie Pedersen kommer aldrig til at bruge sin venstre arm igen. Under ulykken blev nerver og sener i armen klemt og i nogle tilfælde rykket over. Nu har han fået et flexjob otte timer om ugen på halv kraft, hos sin gamle arbejdsgiver.

- Man er nødt til at sige til sig selv, at det her skal jeg lære at leve med. Og så finde den bedste måde at leve med det på.

Blot en uge efter optagelserne til programmet om Ronnie Pedersen afgjorde Arbejdsmarkedets Erhvervssikring hans sag. Da havde han ventet i 29 måneder.

Se indslaget: Det kan tage år at få afsluttet sin forsikringssag, hvis man får en alvorlig arbejdsskade.